• Architecture & Design

    Μία εντυπωσιακή κατοικία σε απόλυτο στυλ ’50s

    • Bloomberg


    Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει περάσει με το αυτοκίνητο από την περιοχή του Hollywood Hills και να μην έχει εντυπωσιαστεί από τις επαύλεις που «κρέμονται» στις πλαγιές του βουνού. Κι όμως, υπάρχει ένα κτηριακό συγκρότημα που δεν φαίνεται σχεδόν από πουθενά, κρυμένο πίσω από μια αυλόπορτα και το ειδικά διαμορφωμένο τοπίο, ένα συγκρότημα χτισμένο σε ένα απίστευτο οροπέδιο.

    Το σπίτι, το οποίο έχει τέσσερα υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια, διάσπαρτα σε έναν χώρο περίπου 420 τετραγωνικών, χτίστηκε το 1959 από τον αρχιτέκτονα Eugene Kinn Choy.

    Όταν οι γονείς της φωτογράφου Erica Martin αγόρασαν το σπίτι, το 1973, έκαναν κάποιες τροποποιήσεις, επεκτείνοντας μια πτέρυγα του σπιτιού και μεγαλώνοντας την κουζίνα. Πέραν αυτών των αλλαγών, όμως, το κτήριο έμεινε βασικά όπως το είχε φανταστεί ο Choy.

    Σήμερα, η φωτογράφος πουλά πλέον το σπίτι έναντι 9,288 εκατ. δολαρίων. Πριν, όμως, το πουλήσει, εντόπισε κάποιες παλιές φωτογραφίες του σπιτιού και έβαλε στόχο να προχωρήσει στην αποκατάστασή του, μελετώντας παράλληλα την αρχιτεκτονική του Choy.

    Και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια μοντέρνα και ιδιαίτερη κατοικία σε σχήμα ακανόνιστου πενταγώνου στη Βούλα (12 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα όμορφο και φωτεινό διαμέρισμα με ξύλινα και γυάλινα στοιχεία στη Βούλα (11 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ