• The Wiseman

    Η σπέκουλα με τις «νέες Folli Follie» και οι ποινικές διώξεις που έρχονται 

    the wise man

    the wise man


    Σπέκουλα με τις «νέες Folli Follie»

    Σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει η αγορά, αποτέλεσμα της άκρατης και επικίνδυνης φημολογίας που κάθε φορά βάζει στο στόχαστρο και μια εισηγμένη, εμφανιζόμενη ως «η νέα Folli Follie» . Η ανυπαρξία της εποπτικής αρχής και η ατολμία των θεματοφυλάκων της κεφαλαιαγοράς έχουν αφήσει ανοικτό το πεδίο σε άκρως επικίνδυνα φαινόμενα. Στην αγορά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα περί συντονισμένης προσπάθειας να ασκηθεί υποτιμητική κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο, από συγκεκριμένα κέντρα και μέσα.

    Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι συμμετέχοντες στην άγνοιά τους είναι πως εάν ρημάξει η αγορά, το ντόμινο θα συμπαρασύρει τους ίδιους και οι υπηρεσίες που προσφέρουν θα καταστούν ευτελείς.

    Δικαστικές εξελίξεις 

    Μην ακούτε που λέγεται δεξιά αριστερά ότι αργούν κάποιες δικαστικές διώξεις. Και δεν αναφέρομαι στο θέμα της Folli Follie. Εισαγγελικές πηγές λένε ότι έρχονται πολύ σύντομα νέες ποινικές διώξεις για πρόσωπα που και οι ίδιοι θα εκπλαγούν. Πάντως οι ανακριτές έδωσαν ευκαιρίες σε κάποιους να την γλιτώσουν αλλά εκείνοι δεν άκουσαν…

    Τι συνέβη με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ

    Η φημολογία αυτή επιχειρήθηκε τα τελευταία 24ωρα να πλήξει εκ νέου τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ. 

    Λόγω ορισμένων αστήρικτων δημοσιευμάτων , η μετοχή υποχώρησε σημαντικά την περασμένη Τετάρτη, όπως και η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ . 

    Η φημολογία και το τοξικό κλίμα προκάλεσε την έντονη δυσφορία της διοίκησης του ομίλου που αποφάσισε να μεταθέσει κάποιες από τις κινήσεις που είχε ήδη δρομολογήσει, μεταξύ των οποίων και το placement.

    Θέλουν και Antenna Group ξανά στο παιχνίδι για τη Forthnet

    Οι τελευταίες πληροφορίες για το διαγωνισμό πώλησης της Forthnet θέλουν τις τράπεζες να επαναπροσεγγίζουν τον όμιλο Antenna προκειμένου να βελτιώσει – προς το συμφέρον των πωλητών, δηλαδή των ιδίων – σημεία της πρότασής του.

    Φυσικά αυτό γίνεται διότι επιβεβαιώθηκαν όσοι ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στους από μηχανής Ολλανδούς. 

    Ο Stan Miller του Odyssey – Athena Stan Miller, εμφανίστηκε να φέρνει το fund Reggeborgh Invest, γνωρίζοντας την οικογένεια Wessels από τη θητεία του στη Royal KPN. 

    Οι Ολλανδοί δεν πείστηκαν για του συνεταίρους ότι για τη δομή της πρότασης και τώρα λέγεται πως το σχήμα επιχειρεί να βρει νέον επενδυτή, προκειμένου να παραμείνει στην κούρσα της διεκδίκησης.

    Με όσα γίνονται, πάντως, το ύψος της πρότασης των Wind και Vodafone μειώνεται όσο περνά ο χρόνος. 

    Έτσι, την επόμενη φορά που θα κληθούν στην τεράστια αίθουσα του δικηγορικού γραφείου μαζί με τη στρατιά των συμβούλων της JP Morgan, οι σύμβουλοι του διαγωνισμού μπορεί να ακούσουν διαφορετικά πράγματα από εκείνα τον περασμένο Απρίλιο, στην τελευταία συνάντησή τους.

    Το χαμόγελο του τραπεζίτη

    Κάθε λόγο να χαμογελούν είχαν οι τραπεζίτες διαβάζοντας την τελευταία έκθεση της Wood για τον κλάδο. 

    «Παραμένουμε αγοραστές των ελληνικών τραπεζών μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου», δηλώνει στην ανάλυσή της η Wood, δίνοντας σύσταση για την “τετράδα” των τίτλων του κλάδου.

    Σημειώνεται ότι η έκθεση της Wood είναι η πρώτη που ακολουθεί για την ελληνική μετά το «Wood’s Retreat in Athens», την ετήσια συγκέντρωση στελεχών της επενδυτικής εταιρείας στην Αθήνα με Έλληνες τραπεζίτες, θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές. 

    Το εφετινό event ήταν τρόπο τινά επεισοδιακό, καθώς την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης «έσκασε» το θέμα QCM – Follie Follie.

     

    Νεο πρόσωπο στην Eurobank 

    Νέος Group Chief Digital & Technology Officer της Eurobank αναλαμβάνει απο σήμερα ο κ. Κωστής Χλουβεράκης. Πριν το στελεχος , που πήρε την θέση του Σωτήρη Συρμακέζη ο οποιος μετακινήθηκε στην PRAXIA , εργαζόταν στην Accenture.

    Δύσκολα για ΒΙΚΗ

    Σήμερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας θα κρίνει αν θα κάνει δεκτή την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προ ημερών η ηπειρώτικη αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, συμφερόντων της οικογένειας Παπαγιάννη. Η απόφαση θα κρίνει εάν θα δοθεί παράταση ζωής στην εταιρεία, κάτι που σημαίνει ότι θα προστατευθεί από τους πιστωτές της και θα αποφύγει τις κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων.

    Για το εγχείρημα οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες καθώς δεν υπάρχει – άμεσα τουλάχιστον – ενδιαφέρον από επενδυτή. 

    O Σπύρος Θεοδωρόπουλος επικεντρώνεται στο ΙΡΟ της Chipita και οι Άραβες της Olayan δεν θέλουν να ξεστρατίσουν σε αβέβαιες μπίζνες με κρέατα και χοιρινά.

    Τι γίνεται με το Νεώριο Σύρου

    Η συμφωνία του ομίλου ΟΝΕΧ για το Νεώριο Σύρου προχωρά. Tο Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ φαίνεται πως θα αποδεχθούν τη ρύθμιση των οφειλών της επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 δόσεις. 

    Ο ελληνοαμερικανικός όμιλος Οnex θα αναλάβει 30 εκατ. ευρώ χρέη προς τους πιστωτές, ελληνικό δημόσιο και τράπεζες και άλλα 10 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. 

    Παράλληλα η Onex αναμένεται να προχωρήσει και σε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ.

    Με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο, η ONEX σκοπεύει να αναπτύξει νέους τομείς στη ναυπήγηση σκαφών και πλοίων, πλατφορμών και εκπαίδευσης, τομείς όπως οι μετασκευές μέσων εξόρυξης υδρογονανθράκων, κατασκευές αμυντικών ναυτικών συστημάτων, οι μετασκευές – κατασκευές εξειδικευμένων πλωτών μέσων και η επέκταση των υπηρεσιών «Mega Yachting».

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ