• The Wiseman

    Οι νέες business του Τσακαλώτου και του Μαξίμου με την JP Morgan και τον κ. Στ. Παπαδόπουλο

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Είδες ο Στέλιος…

    Ο Ευκλείδης (δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις) έδωσε την δουλειά στον φίλο του και όχι μόνο δικό του για τη δημιουργία της Asset Protection Schemeτης εταιρείας μέσα από την οποία θα εγγυηθεί το δημόσιο τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων των τραπεζών – Στέλιο Παπαδόπουλο. Ο Στέλιος εργάζεται πλέον στην JP Morgan και είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων και για τις δουλειές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα. Οι σχέσεις του με τον Ευκλείδη αλλά και με το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ καλές και σιγά-σιγά η JP Morgan ανακτά το χαμένο – τα προηγούμενα χρόνια κυρίως – έδαφος στις business με την ελληνική κυβέρνηση. 

    Μας «καίει» το ΔΝΤ

    Ο Τζέρι Ράις, ο εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν έχει ησυχία… Με το που διαρρέεται ότι οι Ευρωπαίοι κλείνουν και τα δύο – όχι μόνο το ένα – μάτια στον Αλέξη για τις συντάξεις κάνει επίσημη δήλωση σχεδόν μονότονα και λέει ότι το Ταμείο επιμένει στην περικοπή των συντάξεων. Θα πει κάποιος ας το λέει… εξάλλου το ΔΝΤ δεν είναι πλέον ο «αρχι-επόπτης» της Ελλάδας… Ελα μου ντε που είναι «το ευαγγέλιο» των επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Που τις εκθέσεις του για τις χώρες και τις οικονομίες αυτών τις διαβάζουν όλοι οι επενδυτές ανά την υφήλιο… «Θα μας κάψει στην Έκθεση Αξιολόγησης και δεν θα μπορούμε ούτε να πλησιάσουμε τις αγορές», έλεγε χθες το βράδυ σε φίλους του γνωστός τέως υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος πριν λίγους μήνες μεταφέρθηκε στα πάνω μέρη της πλατείας Συντάγματος.

    Βροχή οι ερωτήσεις από τον Μητράκο

    Κανείς δεν ήξερε τίποτα για την πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα  για την υπόθεση μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω της σύστασης SPV με εργαλείο τον αναβαλλόμενο φόρο. Μαθαίνουμε ότι χθες στην συνάντηση με τους CEO`s της Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank έδωσε ρέστα με τις ερωτήσεις του ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και «αυτί και μάτι» του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Μητράκος. Έκανε συνέχεια ερωτήσεις γεγονός που σχολιάσθηκε από τους τραπεζίτες ότι «η κυβέρνηση δεν είχε ιδέα για το σχέδιο». Όπως κι εκείνοι άλλωστε… Δεν ρωτούσε μόνο κρατούσε και σημειώσεις… Προφανώς για να ενημερώσει το Μαξίμου και την οδό Νίκης.

    Ταλαιπωρία το ΧΑ

    Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κινείται το χρηματιστήριο. Άντε να δούμε σήμερα τι θα γίνει… 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ