• Ροή Ειδήσεων

    Γιατί η Eurobank τα δίνει όλα για όλα το 2019;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η Eurobank τα δίνει όλα για όλα 

    Τελικά όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, η Εurobank έχει μέτοχο που ενδιαφέρεται για την επένδυση του και δεν την αφήνει να απαξιωθεί.  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Φωκίων Καραβιάς  από τη Θεσσαλονίκη η τράπεζα  είναι έτοιμη να ανοίξει ακόμη περισσότερο τις κάνουλες για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών πλάνων.   «Οι τράπεζες πρέπει να είναι στο πλευρό της επιχείρησης και του επιχειρηματία για κάθε τι που αφορά την ανάπτυξη των εργασιών τους» τόνισε ο κ. Φωκίων Καραβίας στην τοποθέτησή του στην επιχειρηματική αποστολή Go In Thessaloniki που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International». Ο κ. Καραβίας σημείωσε ότι το 2018 οι συνολικές εκταμιεύσεις της Eurobank προς επιχειρήσεις θα αγγίξουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και για το 2019 έχουν προϋπολογιστεί χρηματοδοτήσεις πάνω από 3 δισ.

    Έρχεται το IPO της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες που αφορούν το plan b για την Εθνική Ασφαλιστική. Η στήλη πληροφορείται ότι οι σύμβουλοι της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας έχουν πιάσει δουλειά και ετοιμάζουν την δημόσια πρόταση! Όλα ευελπιστούν να είναι έτοιμα το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η Goldman Sachs τρέχει τη διαδικασία υπό την επίβλεψη του προέδρου της ΕΤΕ Κ. Μιχαϊλίδη. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα έχει δεσμευτεί ότι θα πωλήσει το 75% των μετόχων της ασφαλιστικής.

    Τσινάει η Alpha για τον Καλλιμάνη

    Η εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων, κυρίως θαλασσινών, Καλλιμάνης έχει πρόβλημα με μη εξυπηρετούμενο δανεισμό ύψους περίπου 47 εκατ ευρώ. Πρόθεση των πιστωτριών τραπεζών εδώ και περίπου 1,5 χρόνο είναι να μεταφερθούν τα δάνεια προς διαχείριση με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση στην πλατφόρμα Pillarstone του fund KKR. Το εγχείρημα έχει ναυαγήσει κι αυτό διότι μια τράπεζα δεν επιταχύνει την λύση… Μαθαίνουμε πως πρόκειται για την Alpha Bank. Οι ίδιες πηγες τονίζουν ότι η τράπεζα εξετάζει άλλες λύσεις. Προσεχώς, περισσότερα…

    Κατερίνα για δήμαρχος ;

    Ο λόγος για την σύμβουλο του πρωθυπουργού Κατερίνα Παναγοπουλου, σύζυγο του γνωστού εφοπλιστή, την οποία εκτιμά βαθύτατα ο Αλέξης και την σκέφτεται για τον δήμο της Αθήνας. Η κ Παναγοπουλου υπήρξε και πρέσβειρα της Ε. Ε. για τον αθλητισμό. Όσο για τον Σακελλαρίδη οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι δεν έχει απαντήσει θετικά…

    O Κώστας στις Βρυξέλλες 

    Τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Αθήνας από το ΕΣΠΑ θα διερευνήσει ο Κώστας Μπακογιάννης, που θα βρεθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα συναντηθεί με την επίτροπο Περιφερειακών Προγραμμάτων Κορίνα Κρέτσου και ελπίζει ότι θα καταφέρει να αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για μικρά και μεγάλα έργα στην πρωτεύουσα.

     

    Ο Παύλος συνεχίζει τις εξορμήσεις 

    Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει τις εξορμήσεις και τις συζητήσεις με τους κατοίκους στις γειτονιές της Αθήνας και αύριο αναμένεται να επισκεφθεί το πολύπαθο πάρκο. Ο κ. Γερουλάνος έχει ήδη επισκεφθεί 10 γειτονιές της Αθήνας και στόχος του επιτελείου του είναι ως το τέλος του χρόνου να έχει περάσει από όλες.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ