• The Wiseman

    Γιατί εξαφανίστηκαν οι 30 χώρες της Folli Follie;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Όταν ο Αποστολόπουλος «δούλεψε» για να αυξηθεί το τίμημα πώλησης του Υγεία

    Η αίθουσα συνεδριάσεων στο “Μητέρα” χθες το μεσημέρι ήταν κατάμεστη καθώς όλοι ανέμεναν να ακούσουν, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του “Υγεία”, τι μέλλει γενέσθαι με την πρόταση του CVC. Ωστόσο, όλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Υγεία, λογάριαζαν χωρίς το ξενοδόχο. Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης κατατέθηκε αίτημα αναβολής από τη Γ. Αποστολόπουλος. Στα πηγαδάκια που ακολούθησαν πολλοί σχολίασαν την παρελκυστική αυτή τακτική.

    Όσοι παραβρέθηκαν στη γ.σ. διαπίστωσαν ότι παρά το πρόσκομμα αυτό, ορισμένοι εκ των ιθυνόντων, σχολιάζοντας αυτή την αναβολή, ανέφεραν αινιγματικά πως “όλα πάνε με βάση το πλάνο”.

    Εκ των υστέρων είχε σημασία διότι ήξεραν – κάποιοι το γνώριζαν από το μεσημέρι – ότι το CVC είχε «ματσάρει» την πρόταση του σχήματος Apostolopoulos – HIG και πλέον η μάχη του Υγεία είχε κριθεί.

    Η ανακοίνωση της MIG αργά χθες το βράδυ (η ειδηση δημοσιεύθηκε πρώτα στο mononews.gr) επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την πώληση που ποσοστού που κατέχει η MIG στο Υγεία.

    Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της πλευράς Αποστολόπουλου. Ωστόσο άνετα μπορεί να ειπωθεί ότι με τις κινήσεις της βελτίωσε, για μερικά εκατομμύρια, το τίμημα που θα εισπράξει η MIG, το οποίο έφθασε στα 204 εκατ.ευρώ.

    Μένει τώρα να δούμε την αντίδραση της πλευράς Αποστολόπουλου. Η νέα συζήτηση σήμερα των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διαδικασίας πώλησης δεν αναμένεται να έχει τύχη, δεδομένης της απορριπτικής απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο που προηγήθηκε.

    Amber Alert για τις 30 χώρες της Folli Follie!

    Τα στελέχη της Folli Follie και ειδικά οσοι ασχολούνται με τα media πρέπει να ειναι απο άλλο ανέκδοτο. Χθες η FF Group εξέδωσε δελτίο τύπου για να ανακοινώσει ότι εγκαινίασε, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τρία νέα καταστήματα Calvin Klein σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι ανανεώθηκε μέχρι και το 2021 η σύμβαση με την UGG.

    Στο σχετικό δελτίο τύπου, στην ενότητα “Σχετικά με τον Όμιλο FF Group”, αναφέρεται πως “ο Όμιλος FF Group είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδιάζοντας, παράγοντας και διανέμοντας τις ιδιόκτητες μάρκες, Folli Follie και Links of London”

    Μέχρι πρότινος και συγκεκριμένα πριν το περιβόητο report της QCM που αποκάλυψε όσα αποκάλυψε για την εταιρεία, στην ίδια ενότητα των δελτίων τύπου ο όμιλος περιγραφόταν ως εξής: “O Όμιλος FF Group είναι μια ηγετική δύναμη στον κόσμο της μόδας που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες. Ο Όμιλος σχεδιάζει, παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο ιδιόκτητες μάρκες, την Folli Follie και την Links of London.”

    Που πήγαν οι περισσότερες από 30 χώρες; Φαίνεται πως εκτός από το ταμείο, χάθηκαν και οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται τελικά η εταιρεία…

    Το άγχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Μεγάλη η αγωνία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε κυβερνητικά κλιμάκια να διαφημιστεί το έργο της για να διαλευκανθεί η υπόθεση Folli Follie. Αν έδειχνε τον ίδιο ζήλο από την αρχή που ξέσπασε το σκάνδαλο, ίσως να μην φτάναμε έως εδώ.

    Αποτελεί βέβαια παγκόσμια πρωτοτυπία μια εποπτική αρχή να προαναγγέλλει τις κινήσεις της.

    Αλήθεια, μπορούν στην Επιτροπή να εξηγήσουν τι μεσολάβησε και επί 25 ημέρες σφύριζαν αδιάφορα επιτρέποντας τη διαπραγμάτευση της μετοχής, όταν ήταν πλέον ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή ότι η εταιρεία αδυνατούσε να παράσχει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν;

    Υπουργική παρέλαση στο deal του ομίλου Κοπελούζου

    Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, χθες το πρωί στη Μεγάλη Βρετανία στο πλαίσιο εκδήλωσης για την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας του ομίλου Κοπελούζου που ανακοίνωσε με τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy.

    Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και συμβατικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

    Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Λινγκ Βεν και ο πρόεδρος του ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, ανακοίνωσαν την είσοδο της CHN Energy με 75% στο μετοχικό κεφάλαιο της Elica Group, που ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου και δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ.

    Επίσης οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη διεκδίκηση στον διαγωνισμό της ΔEH των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

    Ο Δ. Κοπελούζος ανέφερε ότι China Energy διαθέτει μεγάλη εμπειρία την οποία επιθυμεί να μεταδώσει εκτός Κίνας και η Ελλάδα μπορεί να γίνει βάση για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε Βαλκάνια και Ευρώπη.

    Το επίσης ενδιαφέρον που προέκυψε από το περιθώριο της χθεσινής συνάντησης είναι πως ο όμιλος Κοπελούζου να ενδιαφερθεί για το εμπορικό κομμάτι της ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, αν και το ενδιαφέρον του αφορά στο σκέλος της χονδρικής.

    Βρέθηκε το «λεφτόδεντρο» στην ΕΒΖ

    Βρέθηκε το… νέο Odyssey – Athena. Λέγεται Kingsley Capital Partners και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της ΕΒΖ. Τι κοινό έχει με το σχήμα στο οποίο μετείχε ο Γ. Παλυβός και το οποίο υποστήριζε ότι δεν θέλει κούρεμα δανείων στη Forthnet και μπορεί όπως είναι να καταστεί βιώσιμη;

    Ότι το business plan του Kingsley  για την ΕΒΖ προβλέπει τη διατήρηση των μονάδων και όλων των εργαζομένων. Τι κι αν οι ζημιές της ΕΒΖ τρέχουν; Λεπτομέρειες.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ