• Ροή Ειδήσεων

    Απαράδεκτη φημολογία: Γιατί ο Σκλαβενίτης πρέπει να “κόψει το κεφάλι του φιδιού που έχει βάλει μέσα στην κουζίνα του”

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


     Το φίδι στην κουζίνα του Σκλαβενίτη 

    Το γεγονός ότι η εταιρία Σκλαβενίτης τα πήγε το 2018 περίφημα το ξέρουν και οι πέτρες. Όπως λένε όσοι ασχολούνται με το λιανεμπόριο η εταιρία, υπό την ηγεσία του Μάκη και της Μαρίας Σκλαβενίτη,  αύξησε σημαντικά τους τζίρους της και ατενίζει το 2019 με αισιοδοξία. Ομως παρόλα ταύτα ο Σκλαβενίτης φαίνεται να έχει βάλει ένα φίδι μέσα στην κουζίνα του. Το “φίδι”  αυτό είναι προμηθευτής της Σκλαβενίτης στα τυριά. Η εταιρία προμηθεύει τα σουπερ μάρκετ τα ιδιωτικής μάρκας τυροκομικά μικρής συσκευασίας. Ο προμηθευτής λοιπόν αυτός δεν πληρώνει τους ανθρώπους του,  γιατί λέει ότι ο Σκλαβενιτης θα σκάσει οσονούπω και το μπαμ θα είναι μεγαλύτερο από του Μαρινόπουλου. Αρα αυτό που έχει να κάνει η διοίκηση της Σκλαβενίτης είναι “να κόψει το κεφάλι του φιδιού που έχει βάλει μέσα στην κουζίνα του.” 

     

    Έρχεται άνοιγμα θυρίδων

    Στα χέρια του Ευκλείδη Τσακαλώτου θα βρεθεί άμεσα το σχέδιο της ΑΑΔΕ με τις αλλαγές που θα έρθουν στο μέτωπο των θυρίδων. Η στήλη πληροφορείται ότι η πρόσβαση στις θυρίδες θα γίνει πιο άμεση και εύκολη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Σήμερα, η θυρίδα ανοίγει μόνο για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ. Το ποσό θα χαμηλώσει και μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα ανοίγουν σε χρόνο μηδέν. Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι στις θυρίδες υπάρχουν λίγο παραπάνω από 7 δις ευρώ.

    Χωρίς την Goldman Sachs ομόλογο δεν έχει

    Έντονο παρασκήνιο μαθαίνω ότι είχε η απόφαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να προσλάβει τελικά – δεν ήταν αρχικά στους συμβούλους/αναδόχους – την Goldman Sachs για να τρέξει μαζί με τις άλλες επενδυτικές τράπεζες την επικείμενη έκδοση ομολόγου. Αρχικά, λοιπόν, δεν ήταν στην επίσημη λίστα ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο κατάλαβαν ότι χωρίς την Goldman, όχι απλά από την θέση ενός ακόμη συνεργάτη αλλά με ενεργό ρόλο στο… ψήσιμο των επενδυτών ομόλογο δεν εκδίδεις… Και έτσι μαθαίνουμε ότι έχει πάρει πανω της το εγχείρημα η έξοδος σχεδιάζεται για τον Ιανουάριο.

    Δεν υπάρχει το ΧΑ

    Αν λοιπόν ο Ευκλείδης καταφέρει να βγάλει την χώρα στις αγορές τότε και μόνο τότε το Χρηματιστήριο θα πάρει τα πάνω του και θα μπει κανένας σοβαρός επενδυτής. Αλλιώς θα μείνουμε με τους σορτάκηδες και τρεις ημέρες θα πέφτει και μία μέρα θα κλείνει με άνοδο λίγο πάνω από το μηδέν.

    Ψάχνουν στελέχη αλλά δεν βρίσκουν

    Στην Εθνική Τράπεζα μαθαίνω ότι έχουν κάνει κρούση σε πάνω από 5-6 μεσαία στελέχη της τραπεζικής αγοράς ωστόσο δεν δέχεται κανένας να αφήσει την δουλειά του και να πάει στην Εθνική. Όπως έλεγε στην στήλη ένας από εκείνους δεν είναι εποχή να μπλέκεις με την Εθνική, το δημόσιο, το Μαξίμου και όλα τα καλόπαιδα της κυβέρνησης. Τα μόνα στελέχη που το συζητούν προέρχονται από χαμηλές θέσεις του ανταγωνισμού

    Καλές σχέσεις Καραβία – Μητσοτάκη

    Ένα πουλάκι έλεγε στην στήλη ότι ο Τάκης Αράπογλου, τραπεζίτης που άφησε το στίγμα του στην ελληνική τραπεζική αγορά, έχει πολύ, μα πολύ, καλές σχέσεις με τον Κυριάκο, ο οποίος τον εμπιστεύεται όπως και τον Φωκίωνα Καραβία της Eurobank στα τραπεζικά θέματα.



    ΣΧΟΛΙΑ