• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    9+1 λόγοι για να εξερευνήσετε τις υπέροχες και άγνωστες Νήσους Ανταμάν

    • Bloomberg


    Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να εντοπίσουν τις Νήσους Ανταμάν στον χάρτη: Το αρχιπέλαγος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Θάλασσας Ανταμάν, οδηγώντας από την Ινδονησία προς την Μιανμάρ, με την Ταϊλάνδη στα ανατολικά. Και όμως, αυτή η συστάδα νησιών δεν ανήκει σε κανέναν από αυτούς τους γείτονες – μάλλον θεωρείται περισσότερο περιοχή της Ινδίας.

    Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσει κανείς εκεί είναι μέσω Βομβάης. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε τόσους εμβληματικούς προορισμούς, το αρχιπέλαγος αυτό είναι ένας άλλος κόσμος από μόνο του. Στα 572 νησιά του ζουν κάποιες από τις τελευταίες φυλές της Γης που δεν έχουν καμία επαφή με τον υπόλοιπο πολιτισμό. Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά δεν κατοικούνται, ενώ σε άλλα οι ελέφαντες είναι περισσότεροι από τους ανθρώπους.

    Τον Απρίλιο, τα νησιά υποδέχτηκαν το πρώτο τους υπερπολυτελές θέρετρο, το Taj Exotica με 72 βίλες. Ορίστε λοιπόν 10 λόγοι για να εξερευνήσετε τις υπέροχες και άγνωστες Νήσους Ανταμάν.

    To νησί Havelock στην άκρη του κόσμου 

    Θα θελήσετε σίγουρα να δείτε το νησί Havelock, που είναι και εκείνο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλο το αρχιπέλαγος. Σχετικά ανεπτυγμένο – όσο μπορεί να είναι – έχει αρκετά resorts και εστιατόρια, πλούσια βλάστηση και κατάλευκη άμμο.

    Μπορείτε να επισκεφθείτε μια από τις καλύτερες παραλίες της Ασίας 

    Το βασικό μονοπάτι που οδηγεί στην Παραλία No. 7, ή στην παραλία Radhanagar, στη δυτική ακτή του νησιού Havelock, είναι τόσο γεμάτο από κοκοφοίνικες που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι υπάρχει. Όταν τη βρείτε θα καταλάβετε κατευθείαν γιατί το περιοδικό Time την ανακήρυξε κάποτε την καλύτερη παραλία της Ασίας.

    Παγκοσμίου κλάσης θέρετρα πάνω στην παραλία 

    Το νέο Taj Exotica Resort & Spa «διαταράσσει» την ηρεμία της παραλίας Radhanagar. Η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου-χωριού είναι εμπνευσμένη από τις φυλές της περιοχής. Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις περιπέτειες που επιφυλάσσει η νήσος Havelock, ενώ μπορείτε να κάνετε από ιστιοπλοΐα στην παραλία του Ελέφαντα μέχρι πεζοπορία στη ζούγκλα.

    Απίστευτες καταδύσεις

    Χταπόδια, κοράλλια, ψάρια-νυχτερίδες, μυραινίδες, λευκοί καρχαρίες: Ένα καλειδοσκόπιο ζωής μέσα στα μπλε νερά. Η υποβρύχια εξερεύνηση στα ακατοίκητα νησιά είναι μια μοναδική εμπειρία, αφού πρόκειται για κάποια από τα πιο ανεξερεύνητα νερά του κόσμου.

    Εξερεύνηση με την ησυχία σας 

    Η βόλτα στο νησί Havelock είναι πολύ εύκολη. Ταξί και λεωφορεία δεν υπάρχουν και τα ενοικιαζόμενα ρίκσο (σ.σ. μεταφορικό μέσο στην Ασία) είναι πολύ ακριβά. Η λύση: Νοικιάστε ένα σκούτερ με περίπου 7 δολάρια τη μέρα και διασχίστε το νησί με την ησυχία σας.

    Γεύσεις της Ινδίας

    Χάρη σε μια ασυνήθιστη ιστορία, αυτή η απομακρυσμένη περιοχή είναι κάτι σαν ο μικρόκοσμος της Ινδίας, λόγω της εξάπλωσης των Ινδών στα γύρω νησιά μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους Βρετανούς. Μη χάσετε το γεμιστό καλαμάρι και τις γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο στο Red Snapper. Στη συνέχεια, πάρτε μια γεύση από την τοπική κουζίνα στο εστιατόριο Settlers στο θέρετρο Taj, όπου ο σεφ αποτίνει φόρο τιμής στις τοπικές φυλές με πιάτα όπως το τηγανιστός αστακός (στην εικόνα).

    Εξερευνήστε τη δραματική ιστορία 

    Πολύ πιθανόν να φτάσετε στο Havelock από την πόλη Port Blair στην Ινδία, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο εκεί για να δείτε το Cellular Jail. Εκεί θα μάθετε για την σωφρονιστική αποικία που είναι γνωστή ως Kala Pani, όπου οι επαναστάτες της Ινδίας εξορίζονταν και βασανίζονταν και δεν επέστρεφαν ποτέ στις οικογένειές τους.

    Για ψάρεμα

    Είτε έχετε πάθος με το ψάρεμα είτε ψάχνετε μια ευκαιρία να βγείτε στην θάλασσα, νοικιάστε μια βάρκα και κλείστε μια εξόρμηση για ψάρεμα με έναν από τους ψαράδες για μια μοναδική περιπέτεια. Πλεύστε ανάμεσα στα νησιά Νeil, Cinque, Peel, και Wilson αναζητώντας τεράστιους κιτρινόπτερους τόνους, μπαρακούντα, μαύρα μάρλιν και γιγάντια τρεβάλι και, αν τα πάτε καλά, μπορεί και να εξασφαλίσετε ένα υπέροχο δείπνο.

    Μια βόλτα στη ζούγκλα

    Αν και οι καλύτερες παραλίες του νησιού Havelock — η Radhanagar, η Kala Patthar και η Vijaynagar — είναι προσβάσιμες οδικώς, κάποιες από τις πιο απομακρυσμένες ακτές είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια. Προσλάβετε έναν ντόπιο οδηγό για να σας οδηγήσει μέσα από την πυκνή ζούγκλα και να σας βγάλει σε μια παραλία που θα σας πείσει ότι είστε ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του σε αυτόν τον παράδεισο.

    Καγιάκ

    Οργανώστε μια εκδρομή για καγιάκ από νωρίς το πρωί, μέσα από τα πυκνά δάση του Havelock με κανέναν άλλον άνθρωπο τριγύρω. Σταματήστε στην παραλία Lighthouse για μια γρήγορη κατάδυση. Για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, κανονίστε η διαδρομή της επιστροφής να είναι το ηλιοβασίλεμα – θα δείτε φωτοβόλα φυτοπλαγκτόν να λάμπουν στην επιφάνεια του νερού. Μακριά από τα φώτα της πόλης, θα δείτε να καθρεφτίζονται πάνω στο νερό όσα αστέρια δεν έχετε ξαναδεί στη ζωή σας.



    ΣΧΟΛΙΑ