Κ.Μητσοτάκης: Τις εκλογές τις επιβάλει η ιδια η πραγματικότητα της χώρας

0

Μήνυμα προς όλους τους Έλληνες απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και με την ευκαιρία της επετείου της ανάληψης της ηγεσίας της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ αλλάζει και δίνει διέξοδο στη χώρα απευθύνοντας άνοιγμα προς όλους κάνοντας λόγο για την ανάγκη κινητοποίησης προς το σκοπό αυτό όλων τις υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, δίχως περιχαρακώσεις και διαιρέσεις του χθες.

«Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες με τη βεβαιότητα ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Η βασική προϋπόθεση σήμερα είναι να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Να εργαστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τα παιδιά όλων των Ελλήνων» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να αναλάβει ούτε μια δέσμευση που δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει. «Και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που συντελείται σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Η ασυμβίβαστη υπηρέτηση της αλήθειας ως κύριο πολιτικό πρόταγμα» τονίζει προσθέτοντας πως η ΝΔ αλλάζει για το καλό όλων των πολιτών. «Αυτό το χρόνο πετύχαμε πολλά, αλλά ξέρουμε ότι οι μεγάλες προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας. Με σοβαρότητα. Χωρίς αλαζονεία, εκφράζοντας την σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάταξης της πατρίδας μας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου τονίζει πως η εντολή των πολιτών ήταν να προχωρήσει στην δημιουργική ανανέωση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που θα δώσει την αξιόπιστη και αποτελεσματική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα μας. «Πρόκειται για μια εντολή, που μέρα με την μέρα υλοποιούμε. Η ιδέα ότι μπορούσε μέσα σε ένα χρόνο η Νέα Δημοκρατία, ένα μεγάλο συστημικό πολιτικό κόμμα, να ανανεωθεί και να καταφέρει να αποπνεύσει φρεσκάδα και ελπίδα για την Ελλάδα, ηχούσε για πολλούς σαν φενάκη. Πλέον είναι καθημερινότητα. Στην προσπάθειά μας αυτή εντάσσονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κυβερνητικού μας προγράμματος» δηλώνει τονίζοντας πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της κοινής λογικής και του μέτρου» έχουν υψηλές απαιτήσεις από τη ΝΔ και περιμένουν να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, να τη νοικοκυρέψει να χτίσει μια Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή, ανταγωνιστική στην καρδιά της Ευρώπης. «Να κινητοποιήσουμε προς το σκοπό αυτό όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Δίχως περιχαρακώσεις και διαιρέσεις του χθες» δηλώνει χαρακτηριστικά. Οπως λέει οι πολίτες προσδοκούν να βάλουμε τέλος στον άκρατο λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και στους τυχοδιωκτισμούς που τόσο στοίχισαν – και εξακολουθούν να στοιχίζουν στη χώρα. «Να τελειώνουμε με τα ψέματα.

Αυτήν την εντολή υπηρετεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς, με αντιπολιτευτικό λόγο, που είναι ταυτόχρονα και προγραμματικός» τονίζει ξεκαθαρίζοντας πως ο σκοπός του είνει ένας : «Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης. Να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες.

Όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Συναίνεση όμως πάνω σε ψέματα, αναξιόπιστες πολιτικές και κυρίως πάνω σε παιχνίδια με τις τύχες της χώρας και των Ελλήνων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Γιατί μια τέτοια συναίνεση είναι συνενοχή.»

Αναφερόμενος στις αλλαγές στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τις χαρακτηρίζει «σημαντικές» καθώς επέτρεψαν στο κόμμα να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα ενώ τονίζει πως «ανοίγουν οι πόρτες του κόμματος για να μπει οξυγόνο μπολιάζοντας τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό με φρέσκα στελέχη, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη νέα γενιά.»

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει το αίτημά του για εκλογές λέγοντας πως μέσα σε αυτόν τον χρόνο η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε ουσιαστικά σε πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. «Πορευόμαστε ως δυναμική και ταυτόχρονα υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ετοιμάζουμε με ταχύτατο ρυθμό τις προγραμματικές μας προτάσεις γιατί είναι πεποίθησή μας ότι η πολιτική αλλαγή στη χώρα είναι απολύτως επιβεβλημένη. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων σήμερα υποφέρει από την διαρκή πτώση του βιοτικού επιπέδου, την ανασφάλεια που κυριαρχεί, από την ανεργία και την υπερφορολόγηση, μαζί με την μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία. Τις εκλογές τις επιβάλλει η ίδια η πραγματικότητα στη χώρα σήμερα» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β.Λεβέντης: Ο Τσίπρας μόνος του θα καταρρεύσει και ο Μητσοτάκης θα φανεί κατώτερος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τζίνα Αγγούρη
Η Τζίνα Αγγούρη στο mononews γράφει θέματα business και τουριστικά. Εργαστηκε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here