Σίγουρος πως θα είναι ο νικητής στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα με εμπιστευτούν και θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Ο υποψήφιος πρόεδρος εμφανίστηκε, για ακόμα μια φορά ενωτικός, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να ενώσει και να ανανεώσει. «Είμαι ένας μετριοπαθής πολιτικός, φιλελεύθερος που απεχθάνομαι τις εύκολες ταμπέλες και κατηγοριοποιήσεις. Κάποιοι θέλουν να ανασύρουν διαχωριστικές γραμμές από τον 20ο αιώνα. Δεν έχουν σημασία οι ταμπέλες. Ας αφήσουμε τακτικές που διχάζουν. Σκοπός μου είναι να ενώσω», δήλωσε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραία αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ανέπτυξε τα σημεία στα οποία διαφέρει από τον συνυποψήφιό του. Μεταξύ άλλων είπε ότι έχει πιο συγκεκριμένο λόγο για το τι πρέπει να αλλάξει στη Νέα Δημοκρατία, κατάφερε να φέρει στην κάλπη πολίτες που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κόμματος και ότι έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αθρόα προσέλευση του κόσμου στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Παρ’όλα αυτά, τόνισε ότι υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης με τον πρωθυπουργό και αυτό είναι η συνταγματική αναθεώρηση. «Ναι! Να κάνουμε συζήτηση στη Βουλή για τολμηρές θεσμικές αλλαγές. Όμως δεκανίκι, για να περάσουν το ασφαλιστικό, για να έρχεται ο κ. Τσίπρας να διαλύει την παιδεία και να βουλιάζει τη χώρα, δεν θα γίνουμε», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here