Υπουργικό Συμβούλιο
Υπουργικό Συμβούλιο

Με το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώνεται ο κύκλος των επαφών που έκανε ο Πρωθυπουργός με τα στελέχη της κυβέρνησης του λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου. Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα θέσει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων που θα κάνει η κυβέρνηση, ενώ θα ζητήσει από τους υπουργούς του να είναι έτοιμοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά θέματα που θα έρθουν το επόμενο διάστημα.

Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ιανουάριος – από τις 3 Ιανουαρίου δηλαδή και μετά – θα είναι ο πιο καυτός μήνας του χειμώνα, αφού η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όπως το ασφαλιστικό, η φορολόγηση των αγροτών και τα κόκκινα δάνεια. Γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός μέσα από τις επαφές που έκανε με τους βουλευτές του κόμματος του προσπάθησε να διαχειριστεί επικοινωνιακά τα θέματα προκειμένου να αποφύγει στη συνέχεια τις αντιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αποφεύγουν να απαντήσουν στο εάν φοβούνται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Και αυτό γιατί ο χρόνος μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα είναι πολύ μεγάλος και οι αντιδράσεις της κοινωνίας ακόμα μεγαλύτερες.

Όπως έλεγαν μάλιστα  στελέχη της κυβέρνησης, τα μηνύματα που θα πάρουν οι βουλευτές της επαρχίας το επόμενο διάστημα από τους πολίτες θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το πώς θα κινηθούν στη συνέχεια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό το σκληρό νομοθέτημα.  Το ίδιο ισχύει και για το φορολογικό νομοσχέδιο των αγροτών, για το οποίο ήδη υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here