Μια τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ ολης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για το αναπάντεχο προβάδισμά του, την παρέμβαση Καραμανλή, τον β’ γύρο του Ιανουαρίου και τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τον νικήσει. «Η διαφορά με τον Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη», δήλωσε.

Ενώ, δεν παρέληψε να τονίσει ότι το αποτέλεσμα τον εξέπληξε ευχάριστα «Το αποτέλεσμα αυτό για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μην ξεχνάτε ότι κατέβηκα χωρίς συμμαχίες. Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας.  Ειπα πολύ τολμηρά πράγματα που μπορεί και να ενόχλησαν κάποιους. Εβαλα ένα μεγάλο στοίχημα, για να δω αν υπάρχει κόσμος που μπορεί να δεχτεί αυτό τον πολιτικό λόγο. Το 60% των πολιτών που ψήφισαν δημιουργική ανανέωση, ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους 400.000 ανθρώπους που στήθηκαν στις ουρές παίρνοντας τη ΝΔ στα χέρια τους.Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά με τον Μεϊμαράκη πιστεύω ότι είναι απολύτως αναστρέψιμη. Όποιος κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αμφισβητείται η ενότητα της ΝΔ. Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής διαδικασίας είναι η ίδια η ΝΔ σε απάντηση όσων επιχείρησαν να την περιχαρακώσουν σε ένα στενό εκλογικό σώμα».

Στη συνέχεια μίλησε και για την παρέμβαση Καραμανλή. «Μπορεί να έπαιξε ρόλο η παρέμβαση Καραμανλή στο αποτέλεσμα. Αλλά εγώ δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία. Ετσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν με ενόχλησε η παρέμβασή του. Αν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, θα το έλεγε ξεκάθαρα. Για μένα όλοι οι τέως είναι πολύτιμοι. Εχω μιλήσει και με τον κύριο Καραμανλή και τον κύριο Σαμαρά. Το σύνθημά μου είναι ΝΔ από την αρχή. Να την φέρουμε στο 2016», διευκρίνισε και συνέχισε: «Η μεγάλη κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία είναι η ΝΔ. Κάποιοι ψήφισαν εμένα γιατί πιστεύουν σε μια νέα ΝΔ. Στο β’ γύρο εκτιμώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν», αυτή είναι η άποψή μου.

Ωστόσο αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό είπε ότι: «Θα κερδίσω τον Τσίπρα στις εκλογές». «Ο Μητσοτάκης, επειδή με ρωτάτε, είναι ακριβώς το ανάποδο του Τσίπρα. Κακώς με χαρακτηρίζουν αντι-τσίπρα. Αλλά θα τον κερδίσω στις επόμενες εκλογές, δεν έχω καμιά αμφιβολία», δήλωσε με στόμφο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τον κύριο Μεϊμαράκη τον εκτιμώ. Θα τον στηρίξω χωρίς »αστερίσκους». Η ιστορία με τα fax δείχνει ότι οργανωτικά μείναμε στον 20ο αιώνα… Με τον κύριο Γεωργιάδη είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν».

Σε ό,τι αφορά τον Απόστολο Τζιτζικώστα είπε ότι: «Στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών τρεις υποψήφιοι μίλησαν για την ανάγκη ανανέωσης στη ΝΔ και τώρα έχει απομείνει μόνο ένας και πρέπει να στηριχθεί. Αθροίζοντας τα ποσοστά των τριών υποψηφίων είπε πως «το 60% του κόσμου ζήτησε ανανέωση». «Το μέλλον είναι μπροστά του. Το ποσοστό του δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα», σχολίασε για τον κύριο Τζιτζικώστα.

Ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε και για την κυβερνητική πολιτική «Δεν θα στηρίξω το Ασφαλιστικό. Δεν θα στηρίζω α λα κάρτ όταν η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει τα δικά της. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here