Π. Αρναούτης: Αλλάζει το τοπίο της αγοράς για τα επόμενα 3-5 χρόνια

0

Αλλαγές βλέπει να έρχονται στην αγορά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), κ. Παύλος Αρναούτης.  Όπως εξηγεί, το 2017 είναι μιας κομβικής σημασίας χρονιά για τη βιομηχανία των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, τόσο για την παραγωγή όσο και τη διάθεση και διανομή,  καθώς θα ψηφιστούν οι νέοι ευρωπαϊκοί Κανονισμοί, που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο της αγοράς για τα επόμενα 3 ως 5 χρόνια. 

Ο κλάδος βρίσκεται σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο καθορίζεται από την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης και την ένταξη των Ελληνικών Ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτης,  αν επιτευχθούν εγκαίρως, ενδέχεται να δούμε την άνθηση της εθνικής οικονομίας και να μην παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων, της υπερφορολόγησης, της ανεργίας και της απουσίας του Κοινωνικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον  ίδιο, η συνεισφορά του κλάδου είναι καθοριστική στη διατήρηση της καλής Υγείας, η οποία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή του πληθυσμού στην παραγωγική διαδικασία και ως εκ τούτου στη δημιουργία εθνικού πλούτου και την αύξηση του ΑΕΠ. «Επομένως», όπως χαρακτηριστικά είπε «η Πολιτεία θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται για την Εθνική Οικονομία η έλλειψη της καλής μας Υγείας και λιγότερο για τις δαπάνες που αποτελούν επένδυση για την Υγεία».

Ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ αναφέρεται και στην ευρωπαϊκή απόφαση που ελήφθη το Δεκέμβριο για την ενοποίηση όλων των φορέων της βιομηχανίας της Ιατρικής Τεχνολογίας σ’ έναν ενιαίο φορέα, τη MedTech Europe, με στόχο να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συμβάλει αποτελεσματικά εν συνόλω ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στις δημόσιες συζητήσεις για την εξεύρεση λύσεων για τους ασθενείς και τα Συστήματα Περίθαλψης, μέσα από όλο το φάσμα της περίθαλψης

Ο κ. Αρναούτης εξήρε το κοινωνικό πρόσωπο των Μελών του ΣΕΙΒ που πάντα στηρίζουν κοινωνικές δράσεις όπως τη δράση του ΣΦΕΕ και του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντας δωρεάν Φαρμακευτικό και Ιατροτεχνολογικό Υλικό στα παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές Υποστήριξης, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα των ίσων ευκαιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά τη στήριξη του ΣΕΙΒ στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» που οραματίστηκε και ίδρυσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος. Η ανακοίνωση της δωρεάς έγινε παρουσία της Διευθύντριας του προγράμματος ΓΑΛΙΛΑΙΑ, Γυναικολόγου – Ογκολόγου κας Αλίκης Τσερκέζογλου. Ο κ. Αρναούτης τόνισε ότι οι προσπάθειες της Μονάδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο και νευρομυϊκές παθήσεις και η αποπεράτωση ενός ειδικά στεγασμένου χώρου που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην χώρα μας ως Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας (διεθνώς γνωστό ως «HOSPICE») αποδεικνύει το πολύτιμο έργο που προσφέρει σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη δίπλα τους.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε από τα Μέλη του ΣΕΙΒ:
Με τη στήριξη:
A. & L. MEDICAL SUPPLIES LTD, ABBOTT LABORATORIES (ΕΛΛΑΣ) ABEE, SIEMENS HEALTHCARE ABEE, ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΕ,     ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΕ,     ΝΕΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕ, ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΑΕ.
Με τη συμβολή:
ENDOTECH MEDICAL TECHNOLOGY Ltd, HOLLISTER GREECE SA, SARSTEDT M. ΕΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Actelion: Στα χέρια της Johnson & Johnson για 30 δισ. δολάρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Astellas η Ganymed

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εγκρίθηκε στην Ευρώπη η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here