Νέα τεχνολογία από την Takeda

0

Την ευκαιρία να βιώσουν μία εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality, AR) είχαν όσοι επισκέφθηκαν το εκθεσιακό περίπτερο της Takeda στο πρόσφατο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιματολογίας.

Η τεχνολογία Augmented Reality ή αλλιώς Επαυξημένη Πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι αιματολόγοι έπρεπε να εντοπίσουν στο χώρο του περιπτέρου της Takeda, μέσω της κάμερας του iPad, τα καρκινικά κύτταρα που προκαλούν πολλαπλό μυέλωμα, κάνοντας χρήση μια ειδικής εφαρμογής που δημιουργήθηκε για το λόγο αυτό. Μετά τον εντοπισμό και την αλληλοεπίδραση με τα καρκινικά κύτταρα έπρεπε να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις πάνω στη νόσο και τις επερχόμενες θεραπείες με στόχο να πετύχουν υψηλή βαθμολογία. Το σύνολο της βαθμολογίας των χρηστών αντιστοιχούσε σε δωρεά της Takeda στα Παιδικά Χωριά SOS.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η εταιρεία, με τη χρήση νέας τεχνολογίας, απευθύνεται στην ιατρική κοινότητα, χρησιμοποιώντας καινοτόμα μέσα όπως ειδικά προγράμματα στο κινητό, ειδικές ιστοσελίδες και νέες εφαρμογές. Μ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει μια ολόπλευρη ενημέρωση με δημιουργικό τρόπο προσεγγίζοντας μεγαλύτερα κοινά και υιοθετώντας οικολογικούς τρόπους προώθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Astellas η Ganymed

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκρίθηκε στην Ευρώπη η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καρκίνος του πνεύμονα: Κατά προτεραιότητα εξέταση θεραπείας από τον FDA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here