Εγκρίθηκε στην Ευρώπη η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart

0

Έγκριση κυκλοφορίας στην ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart, για χρήση στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη σε ενήλικες, χορήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Novo Nordisk. Η έγκριση κυκλοφορίας καλύπτει όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28).

H  ταχείας δράσης ινσουλίνης aspart παρέχει βελτιωμένο μεταγευματικό αλλά και συνολικό έλεγχο της γλυκόζης. «Πρόκειται για μια γευματική ινσουλίνη νέας γενιάς. Αποτελεί μια καινοτόμο, ταχύτερης δράσης  φαρμακοτεχνική μορφή της ινσουλίνης aspart η οποία μιμείται πιστότερα τη φυσιολογική έκκριση ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Τα πρόσθετα οφέλη της νέας ινσουλίνης μπορούν να παρομοιαστούν με εκείνα που πρόσφερε η τελευταία γενιά γευματικών ινσουλινών, όταν αυτές κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από μια δεκαετία», δήλωσε ο Mads Κrogsgaard Τhomsen, executive vice president και chief science officer της Novo Nordisk.

H ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart θα είναι διαθέσιμη σε μορφή φιαλίδιου  και στυλό . Η Novo Nordisk σκοπεύει να την κυκλοφορήσει στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο  του 2017.

Σχετικά με την ινσουλίνη Faster-acting Insulin Aspart

Η ταχείας δράσης  ινσουλίνη aspart είναι μια υπερταχεία γευματική ινσουλίνη που έλαβε πλέον έγκριση στην Ευρώπη, η οποία βελτιώνει τον έλεγχο των μεταγευματικών αιχμών γλυκόζης (PPG) και η οποία αναπτύχθηκε με σκοπό τη θεραπεία των ασθενών με σακχαρώδη δαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, καθώς και για χρήση σε αντλία.
Η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart είναι ινσουλίνη aspart σε μια νέα φαρμακοτεχνική μορφή, στην οποία δύο νέα έκδοχα έχουν προστεθεί προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση, επιτρέποντας έτσι την πιο έγκαιρη έναρξη  δράση της ινσουλίνης. Η αξιολόγηση της ταχείας δράσης ινσουλίνης aspart βασίστηκε στο πρόγραμμα  Onset, ένα πρόγραμμα κλινικών μελετών φάσης 3 το οποίο αποτελείται από 4 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 2100 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.
Η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart έλαβε επίσης έγκριση κυκλοφορίας από τον Οργανισμό Υγείας του Καναδά στις 6 Ιανουαρίου 2017 και αναμένει αξιολόγηση από τις κανονιστικές αρχές στις ΗΠΑ, Ελβετία, Αυστραλία, Καναδά, Βραζιλία, Νότια Αφρική και Αργεντινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαβήτης τύπου ΙΙ: Πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphone ή tablet  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαβήτης τύπου Ι: Μπορεί μια ίωση να είναι η αιτία;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαβήτης τύπου ΙΙ: τα 7 «άγνωστα» συμπτώματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here