• ΥΓΕΙΑ

    Το «φορτίο» της μητρότητας: Η έρευνα που δικαιώνει τις απανταχού μητέρες


    Μια νέα έρευνα έρχεται να δικαιώσει τις απανταχού μητέρες και να… κλείσει τα στόματα των πατεράδων που αμφισβητούν τις πιέσεις που δέχονται καθημερινά. Από τις αλλαγές της πάνας μέχρι το θηλασμό κι από το πλύσιμο των βρεφικών μέχρι το μπάνιο του μωρού, η μητρότητα είναι μία δουλειά πλήρους απασχόλησης. Για την ακρίβεια, είναι 2,5 δουλειές πλήρους απασχόλησης καθώς, όπως αποκαλύπτει η νέα έρευνα, οι δουλειές  που κάνουν οι μητέρες και αφορούν στο γονεϊκό ρόλο τους ισοδυναμούν με μια 98ωρη – εβδομαδιαίως-  εργασία.

    Η έρευνα, η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή 2000 μαμάδων παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών στην Αμερική, αποκαλύπτει ότι, σε μια τυπική ημέρα, η μέση μητέρα θα ξεκινήσει να εκτελεί τα μητρικά της καθήκοντα στις 6.23 π.μ. και θα συνεχίσει μέχρι τις 8.31 μ.μ..

    Αυτός ο χρόνος ισοδυναμεί με εργασία  14 ωρών  καθημερινά, για επτά ημέρες την εβδομάδα, ξεπερνώντας τις ώρες οποιασδήποτε “κανονικής” δουλειάς.

    Η έρευνα, η οποία ανατέθηκε από την αμερικανική μάρκα χυμών Welch’s, διαπίστωσε επίσης ότι η μέση μητέρα καταφέρνει να εξοικονομήσει μόνο μία ώρα και επτά λεπτό για τον εαυτό της,  καθημερινά, ενώ το 40% των μητέρων αισθάνονται ότι η ζωή τους κυριαρχείται από μία ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων.

    Όταν, δε, κλήθηκαν να μιλήσουν για το τι είναι αυτό που τις βοηθάει να… επιβιώσουν, οι συμμετέχουσες ανέφεραν τον καφέ, τις σιέστες αλλά και την ικανότητα να «βάζουν» μια άγρια φωνή.

    Άλλα “μέσα επιβίωσης” ήταν το κρασί, οι babysitters ή η οικογενειακή βοήθεια, το Netflix, τα υγρά μαντηλάκια, τα iPads, τα παιχνίδια και τα υγιεινά σνακ.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η έρευνα αποκαλύπτει το μεγάλο φορτίο της μητέρας. Μελέτη του 2013, που διεξήγαγε ο οίκος οπτικών Jul_Eye διαπίστωσε ότι η λίστα υποχρεώσεων της μέσης μητέρας αποτελείται από 26 καθήκοντα, τα οποία πρέπει να εκτελούνται σε καθημερινή βάση!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όταν ο θυρεοειδής στερεί τη μητρότητα
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκυμοσύνη: Πόση δουλειά είναι ασφαλής και ποια επαγγέλματα είναι ριψοκίνδυνα
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το έχουν πολλοί και πυροδοτεί φλεγμονές, πόνο, κατάθλιψη, αυτοάνοσα



    ΣΧΟΛΙΑ