• MEN

     Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ, λένε επιστήμονες

    • NewsRoom


    Νέα επιστημονική μελέτη, αποκαλύπτει ποια σεξουαλική στάση εγκυμονεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για τραυματισμούς του πέους.

    Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν δεδομένα από 90 ασθενείς,  ηλικίας 39 ετών κατά μέσο όρο, που είχαν διαγνωσθεί με τραυματισμούς στο πέος και στη συνέχεια αξιολόγησαν τους κινδύνους των διαφορετικών σεξουαλικών στάσεων, αναλύοντας τις προτιμήσεις τους.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, η σεξουαλική στάση που προκαλεί τους περισσότερους τραυματισμούς στο πέος είναι το «doggy style», με το 41% των καταγμάτων πέους να οφείλονται σ’ αυτή.

    Αν και φαινομενικά απλή, τη 2η θέση κατέλαβε η «ιεραποστολική», με το 25% των τραυματισμών του πέους να προέρχονται από αυτή τη στάση. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τόσο το «doggy style» όσο και η ιεραποστολική στάση έχουν “περισσότερες συσχετίσεις με αμφοτερόπλευρα κατάγματα του σπειραματικού σώματος και των ουρηθρικών βλαβών” από ό, τι η γυναίκα στην κορυφή. Ουσιαστικά, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα βλάβης από αυτές τις δύο θέσεις.

    «Δεν παρατηρούμε διαφορές μεταξύ της σοβαρότητας των τραυματισμών του πέους που προέρχονται από το “doggy style” ή από την στάση μρ τον “άντρα από πάνω”. Ωστόσο στο “doggy style” παρουσίαζε μεγαλύτερη σοβαρότητα κατάγματος του πέους σε σύγκριση με τη στάση «γυναίκα-πάνω-πάνω».

    Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  Journal of Impotence Research. 

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nέο, πολλά υποσχόμενο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας
      
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στυτική δυσλειτουργία: 5 φυσικές λύσεις από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δωρεάν εξετάσεις από το ΥΓΕΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ