• ΥΓΕΙΑ

    «Έξυπνο» εσώρουχο προστατεύει από τον πόνο στη μέση (βίντεο)


    Τα μηχανικά «έξυπνα» εσώρουχα ενδέχεται να είναι η απάντηση στο πρόβλημα του πόνου στη μέση, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Μηχανικοί του Πανεπιστημίου Βάντερμπιτ δημιούργησαν ένα εσώρουχο που βοηθάει τους μύες της μέσης και ενεργοποιείται μόνο όταν το χρειάζεται ο χρήστης.

    Κατασκευασμένο από νάιλον, λύκρα, πολυεστέρα και άλλα υλικά, το «έξυπνο» εσώρουχο γίνεται αισθητό και λειτουργεί σαν κανονικό ρούχο. Έχει ένα τμήμα για το στήθος και ένα άλλο για τα πόδια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με ιμάντες και κομμάτια φυσικού καουτσούκ.

    Η συσκευή ενεργοποιείται με ένα διπλό άγγιγμα, ενώ μπορεί να ελέγχεται και ασύρματα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή.

    Για να δοκιμάσουν το εσώρουχο, οκτώ εθελοντές σήκωσαν βάρη 10 και 25 κιλών. Η συσκευή μείωσε τη χρήση των μυών στη μέση κατά 15% έως 45%, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η κατάσταση οδηγεί σε εκτιμώμενα ιατροφαρμακευτικά έξοδα ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγικότητα κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

     

     

    «Το “έξυπνο” εσώρουχο δεν προορίζεται για τη θεραπεία του υπάρχοντος πόνου στην μέση.

    Αντ ‘αυτού, στοχεύει να αποτρέψει τον πόνο, μειώνοντας την ένταση και την κούραση στους μύες της περιοχής», τόνισε ένας εκ των ερευνητών, ο Δρ Aaron Yang, ο οποίος ειδικεύεται στη μη χειρουργική θεραπεία της μέσης και του αυχένα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιτ.

     

    «Οι άνθρωποι προσπαθούν συχνά να επωφεληθούν από  ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με συσκευές που δεν είναι αποδεδειγμένες ή βιώσιμες», ανέφερε ο ίδιος στο δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου. «Αυτή η έξυπνη ιδέα ένδυσης είναι διαφορετική. Βλέπω πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή άλλους επαγγελματίες με θέσεις εργασίας που απαιτούν ορθοστασία ή σκύψιμο για μεγάλες περιόδους. Τα “έξυπνα” ρούχα μπορεί να βοηθήσουν να αποφύγουν μερικές από αυτές τις δυνάμεις και να μειωθεί η μυϊκή κόπωση».

    Η νέα συσκευή παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Μπρίσμπεϊν, της Αυστραλίας και έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Βιομηχανικής, στο Μπόλντερ του Κολοράντο, αυτή την εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Πόνος στη μέση το πρώτο σύμπτωμα, αγκύλωση το τελευταίο

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόνος: 5 αιτίες που δεν πάει ο νους σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόνος στη μέση: Ποια στάση στο σεξ είναι η καλύτερη για όσους υποφέρουν από οσφυαλγία



    ΣΧΟΛΙΑ