• ΥΓΕΙΑ

    Σεξουαλική διέγερση από «ατύχημα» – Το πείραμα που έφερε τα πάνω κάτω


    Πολλές από τις μεγάλες εφευρέσεις του κόσμου ξεκίνησαν ως ένα πείραμα που πήγε στραβά, από τα μικροκύματα έως το PlayDough. Πρόσφατα, άλλη μία εφεύρεση εντάχθηκε σε αυτές που προέκυψαν από ένα ερευνητικό «ατύχημα».

    Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία ανέπτυξαν ένα εργαλείο που προκαλεί πίεση στο γυναικείο κόλπο (Vaginal Pressure Inducer), προκειμένου να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ της σεξουαλικής διέγερσης και του πόνου στην περιοχή, καθώς και να διαπιστώσουν αν οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν ανοχή στην κολπική πίεση και τον πόνο. Ωστόσο, τα ευρήματα προκάλεσαν έκπληξη, καθώς η συσκευή κατέληξε να είναι αρκετά ευχάριστη, με τις γυναίκες να την περιγράφουν ως «διεγερτική», αλλά «λίγο περίεργη».

    Όπως εξηγούν οι ερευνητές στο άρθρο τους, η συσκευή αποτελείται από ένα μπαλόνι που εισάγεται στον κόλπο και σταδιακά γεμίζει με νερό, σε θερμοκρασία σώματος, προκαλώντας έτσι πίεση στα τοιχώματά του.

    Κατά τη διάρκεια της μελέτης, κλινικοί ψυχολόγοι  ζήτησαν από 42 υγιείς γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας 24 ετών, να εισάγουν τη συσκευή στον κόλπο τους, ενώ οι ίδιοι έλεγχαν εξ αποστάσεως πόσο πολύ φούσκωνε το μπαλόνι. Όταν η πίεση άρχιζε να προκαλεί δυσφορία, οι γυναίκες πατούσαν ένα κουμπί έτσι ώστε το μπαλόνι να ξεφουσκώσει.

    Οι εθελόντριες παρακολούθησαν, επίσης, πορνογραφικές ταινίες, καθώς και πολυάριθμες ταινίες «ελέγχου», συμπεριλαμβανομένης μιας «ουδέτερης» και αποσπάσματα από μη σεξουαλικές ταινίες, μεταξύ των οποίων η Forest Gump.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες ανέφεραν «σημαντικά υψηλότερα» επίπεδα σεξουαλικής διέγερσης κατά την παρακολούθηση των σεξουαλικών ταινιών με την πρόσθετη πίεση της συσκευής από ό, τι χωρίς αυτήν, ενώ κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων χαρακτήρισαν την εμπειρία ως  «διεγερτική» και «ενδιαφέρουσα», αλλά «λίγο περίεργη».

    Πολλές γυναίκες εμφανίζουν πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ, με το 30 % αυτών (σε σύγκριση με το 7 % των ανδρών) να αναφέρουν πόνο κατά τη διάρκεια της κολπικής συνουσίας. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως “δυσπαρευνία” και μπορεί να οφείλεται σε πλήθος παραγόντων, τόσο σωματικών όσο και ψυχολογικών. Είναι, επίσης, συνδεδεμένη με το συναίσθημα και την ψυχική ευεξία των ανθρώπων, λόγω της επίδρασης που μπορεί να έχει στην προσωπική τους ζωή.

    Συμβουλευτείτε ειδικό εάν αρχίσετε να αισθάνεστε πόνο πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη σεξουαλική επαφή. Η δυσπαρευνία αντιμετωπίζεται ανάλογα με την αιτία της.

    Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sex and Marital Therapy.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναπαραγωγή χωρίς σεξ  – Έτσι θα γίνονται τα παιδιά σε μερικά χρόνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αφροδισιακό» το Survivor σύμφωνα με νέα έρευνα στην Ελλάδα

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανάπλαση κόλπου: Νέες θεραπείες «απογειώνουν» την ερωτική ζωή



    ΣΧΟΛΙΑ