smile-beautiful

Για όσους δεν είναι πια παιδιά, η ιδέα να βάλουν σιδεράκια είναι μάλλον ακόμα πιο αποκρουστική από ότι ήταν στην παιδική ηλικία.  Όμως τα στραβά δόντια είναι κάτι που εξακολουθεί να τους ενοχλεί πιθανότατα, μάλιστα, περισσότερο παρά ποτέ. Υπάρχει μέση λύση; Η απάντηση είναι ναι!

Είναι γεγονός ότι η «ψυχολογία» του ενήλικα  διαφέρει από την αυτήν του παιδιού και δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο να δεχθεί ορθοδοντική  θεραπεία. Κι αυτό συμβαίνει για τρεις, κυρίως, λόγους: α) αισθάνεται ότι ήδη έχει αισθητικό πρόβλημα, β) ντρέπεται ότι θα τον κοροϊδεύουν γιατί θα μοιάζει με παιδί και γ) δεν αντέχει το σύνηθες διάστημα θεραπείας (12 – 24 μήνες που διαρκεί η αποκατάσταση με την ορθοδοντική). Οι περισσότεροι επιθυμούν ένα λευκό χαμόγελο, με ίσια δόντια, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χαμηλότερο κόστος.

Γι’ αυτούς, ακριβώς, τους ανθρώπους μία αισθητική λύση, με μόνιμο αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ελκυστική. Και έχουν δύο επιλογές!

1η επιλογή: Όψεις ρητίνης

Με σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά, τις σύνθετες ρητίνες (χρησιμοποιούνται και για τα λευκά σφραγίσματα), κάθε δόντι «δουλεύεται» σαν γλυπτό και έτσι διορθώνεται η εμφάνιση των στραβών δοντιών και όχι μόνο. Η αποκατάσταση ολοκληρώνεται σε 2 ώρες για 10 δόντια  της επάνω γνάθου και 2 ώρες για 10 δόντια της κάτω γνάθου.

«Η εφαρμογή γίνεται σε κάθε δόντι χωριστά, σε πλήρη ανατομία, έτσι ώστε οι κανόνες στοματικής υγιεινής να παραμένουν οι ίδιοι, όπως και στα φυσικά μας δόντια. Δηλαδή, να περνάει το οδοντιατρικό νήμα χωρίς να “σκαλώνει” και σπάει, καθώς και τα όρια των δοντιών στα ούλα να είναι σε απόλυτη ανατομία, έτσι ώστε να μπορούν να καθαρίζονται με το καθημερινό βούρτσισμα καθώς και στον εξαμηνιαίο καθαρισμό», εξηγεί η κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική, διευθύντρια της Athens Life Smile.

Μετά την ολοκλήρωση της αισθητικής παρέμβασης, η οποία εφαρμόζεται μόνο σε ενήλικες, η θέση των δοντιών στην γνάθο παραμένει η ίδια, αλλά έχει αλλάξει η εξωτερική εμφάνισή τους,  με αποτέλεσμα να φαίνονται ίσια.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ουσιαστικά έχουμε κάνει ένα μόνιμο lifting δοντιών», εξηγεί η κ. Κωστομοίρη.

δόντια
 

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

 • Σε αραιά δόντια για να ενωθούν
 • Σε μικρά δόντια για να μεγαλώσουν
 • Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα για να τα επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα
 • Σε δόντια με πολλά σφραγίσματα
 • Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών
 • Σε στραβά δόντια όταν έχει αποκλειστεί η κατεξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία, τα σιδεράκια
 • Όταν η λεύκανση δεν έχει αποτέλεσμα
 • Όταν υπάρχουν ελλείψεις δοντιών
 • Σε δόντια νεογιλά ( παιδικά ) σε ενήλικες
 • Σε αποτριβές δοντιών
 • Σε διόρθωση σύγκλεισης

 

2η επιλογή: Ολοκεραμικές 

Υπάρχει επιπλέον η διόρθωση με  ολοκεραμικές αποκαταστάσεις, είτε υπό μορφή όψεων, είτε υπό μορφή στεφανών πλήρους κάλυψης των δοντιών, με  μεγαλύτερο κόστος και το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα,  αν φυσικά εφαρμόζεται από ειδικούς.

Σ’ αυτή την περίπτωση παρεμβάλλεται, επιπλέον, το εργαστηριακό στάδιο και κατά συνέπεια ο χρόνος αποκατάστασης και το κόστος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις άμεσες αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης, όπου δεν παρεμβάλλεται τεχνίτης. Επιπλέον σ’ αυτή την περίπτωση συχνά απαιτείται μεγαλύτερος τροχισμός (απώλεια οδοντικής ουσίας).

«Η Οδοντιατρική σήμερα έχει την δυνατότητα προηγμένων θεραπευτικών και αισθητικών εφαρμογών. Και ο οδοντίατρος έχει την υποχρέωση να προσφέρει πρώτα απ’ όλα την άριστη θεραπευτική αγωγή αλλά ταυτόχρονα να δώσει λύσεις και σε αισθητικά προβλήματα, επικοινωνώντας με τον ασθενή του τους περιορισμούς και τις δυνατότητες κάθε οδοντιατρικής παρέμβασης», επισημαίνει η κ. Κωστομοίρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βρήκαν ποιο είδος άσκησης «καίει» τις περισσότερες θερμίδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστημονική μελέτη: Οι κακοί άνθρωποι προκαλούν αηδία – Οι κακές πράξεις προκαλούν οργή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν την αιτία της φαλάκρας – Ποια λύση προτείνουν;

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here