• Diet & Fitness

    Οι 10 καλύτερες τροφές για να νικήσετε το hangover

    • NewsRoom


    Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα τόσο αυξάνονται οι προσκλήσεις για κάθε είδους πιθανές εξόδους. Είναι, άλλωστε, η εποχή των πάρτι, του αλκοόλ και, δυστυχώς, και των hangovers που μας κάνουν, στην καλύτερη περίπτωση, να σέρνουμε τα πόδια μας την επόμενη μέρα… για να μη μιλήσουμε για τον πονοκέφαλο!

    Οι συνταγές για την αντιμετώπισή του; Άπειρες! Έχουν, όμως, αποτέλεσμα;

    Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Amanda Hamilton, υπάρχουν, όντως, κάποιες τροφές που μας βοηθούν να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα.

    Ποιες είναι αυτές;

    Οι 10 κορυφαίες τροφές για να νικήσετε το hangover:

    1. Νερό καρύδας
    2. Στραγγιστό γιαούρτι
    3. Βρώμη
    4. Φυστικοβούτυρο ή άλλου είδους βούτυρο από ξηρούς καρπούς
    5. Σούπα
    6. Σολομός
    7. Αβοκάντο
    8. Αυγά
    9. Ντομάτες
    10. Ψωμί με προζύμι

    Όμως, πέραν του φαγητού, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταθείτε ξανά στα πόδια σας.

    1. Να πίνετε πολύ νερό

    Να πίνετε νερό όλη μέρα, με στόχο τα 1,5-2 λίτρα καθημερινά, αλλά να θυμάστε ότι ένα μέρος αυτής της ποσότητας την παίρνετε ούτως ή άλλως από το φαγητό.

    1. Να επιλέγετε σοφά τι θα φάτε το πρωί

    Αν είστε σε θέση να φάτε, η διατροφολόγος συνιστά αυγά με αβοκάντο και ντομάτες. Οι περισσότεροι, όμως, λιγουρεύονται υδατάνθρακες. Σε αυτήν την περίπτωση, αν η όρεξή σας τραβά ένα τοστ, η Hamilton συνιστά ψωμί με προζύμι, καθώς είναι πιο εύπεπτο. Διαφορετικά, ένα σπιτικό smoothie με νερό καρύδας είναι ό,τι πρέπει για να ενυδατωθείτε και να αναπληρώσετε τους χαμένους ηλεκτρολύτες, όπως και η μπανάνα, το σπανάκι ή φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C.

    1. Γυμναστική

    Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει, αν είστε σε θέση να κινηθείτε. Οι ενδορφίνες που παράγονται θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας. Μην ξεχνάτε μόνο να πίνετε νερό, για να μην αφυδατωθείτε ακόμη περισσότερο.

    1. Μπάνιο με άλατα μαγνησίου

    Αν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει αποτέλεσμα, ρίξτε μερικά άλατα μαγνησίου στη μπανιέρα και κάντε ένα ζεστό αφρόλουτρο. Και μετά πίσω στο κρεβάτι…



    ΣΧΟΛΙΑ