• ΥΓΕΙΑ

    CDC: Οι 6 τοπ συμβουλές υγείας για το 2018

    • NewsRoom


    Με αφορμή την έλευση του νέου έτους, τα Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC) δημοσίευσαν μία λίστα με τις 6 τοπ συμβουλές υγείας, παροτρύνοντας τους πολίτες να τις ακολουθήσουν, με στόχο να βελτιώσουν  την υγεία και την ευεξία τους.

    Λίστα υγείας 2018

    1. Κλείστε ραντεβού για check up, εμβολιασμό ή άλλες εξετάσεις. Οι τακτικές εξετάσεις μπορούν να “αποκαλύψουν” προβλήματα υγείας πριν καν ξεκινήσουν. Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην ανίχνευση προβλημάτων νωρίς, όταν οι προοπτικές στην αντιμετώπιση και τη θεραπεία είναι καλύτερες.
    2. Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να αποτρέψετε την εξάπλωση λοιμώξεων και ασθενειών. Το πλύσιμο των χεριών περιλαμβάνει πέντε απλά και αποτελεσματικά βήματα:- βρέξιμο, σαπούνισμα, τρίψιμο, ξέβγαλμα και στέγνωμα (δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για το πλύσιμο των χεριών από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων της Ελλάδας).
    3. Κάντε υγιεινές επιλογές τροφίμων. Ένα πλάνο υγιεινής διατροφής δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως καθώς και στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Περιλαμβάνει, επίσης, άπαχα κρέατα, πουλερικά, ψάρια, όσπρια, αυγά και ξηρούς καρπούς και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και trans-λιπαρά, χοληστερόλη, αλάτι (νάτριο) και πρόσθετα  σάκχαρα.
    4. Γίνετε πιο δραστήριοι, ξεκινώντας με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας,  όπως το να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα ή να σταθμεύετε πιο μακριά από τον προορισμό σας. Οι ενήλικες πρέπει να επιδίδονται σε τουλάχιστον 2½ ώρες την εβδομάδα μέτριας έντασης σωματική άσκηση.
    5. Σταματήστε το κάπνισμα (στην Ελλάδα μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, τα οποία λειτουργούν σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία).
    6. Κοιμηθείτε επαρκώς. Ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με μια σειρά χρόνιων παθήσεων και καταστάσεων – όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη. Οι ενήλικες χρειάζονται επτά ή περισσότερες ώρες νυχτερινού ύπνου.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μικρόβια: Όσα μας έμαθαν γι’ αυτά, αλλά δεν ισχύουν

     

     
     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: One night stand: Τι πρέπει να προσέξετε πριν ενδώσετε

     

     
     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η βιταμίνη D και το ασβέστιο δεν αποτρέπουν τα κατάγματα των οστών στους ηλικιωμένους

     



    ΣΧΟΛΙΑ