• ΥΓΕΙΑ

    Ανησυχία του ΠΙΣ για τις επικείμενες απολύσεις γιατρών

    • NewsRoom
    ιατρικός φάκελος


    Την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη ενεργοποίηση του άρθρου 26 του ν. 4461/2017 (ΦΕΚ Α 38), δυνάμει του οποίου,  στο τέλος του τρέχοντος έτους θα απολυθούν οι γιατροί  που με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν μέχρι τώρα στις θέσεις τους στις Δημόσιες Δομές (π. ΙΚΑ, π. ΕΟΠΥΥ, π. ΠΕΔΥ, ν. Κέντρα Υγείας),  εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

    Από τους 2.100 γιατρούς που στελεχώνουν τα Κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΠΕΔΥ οι 800 θα πρέπει μέχρι 31/12/18 να αποφασίσουν αν θα κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία για να παραμείνουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ή θα αποχωρήσουν.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για γιατρούς που με δικαστικές αποφάσεις κατά του νόμου Γεωργιάδη, Ν. 4238/2014 παρέμειναν στο σύστημα διατηρώντας παράλληλα και το ιδιωτικό τους ιατρείο και τώρα καλούνται από το υπουργείο Υγείας να διαλέξουν το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

    “Η αποστέρηση των Δημόσιων Δομών από τις υπηρεσίες ειδικών και έμπειρων ιατρών, που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ενώ απασχολούνται τις ελεύθερες ώρες τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα αποτελέσει μια περαιτέρω υποβάθμιση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία.

    Παράλληλα θα αδικήσει κατάφωρα τους επιστήμονες που επί μακρά σειρά ετών  υπηρέτησαν τις Δημόσιες Δομές και προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στους πολίτες”, αναφέρει ο ΠΙΣ.

    Ο Σύλλογος ζητεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να ενσκήψει έγκαιρα και με ενδιαφέρον πάνω από το πρόβλημα  και να δώσει την αναγκαία λύση στηρίζοντας ουσιαστικά τις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την παραμονή των ιατρών που εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες με την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Αναταράξεις» προκαλεί ο… οικογενειακός γιατρός

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Βαρδαρός: +10 εκατ. στα ταμεία των νοικοκυριών από τη λειτουργία των ΤΟΜΥ

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογενειακός γιατρός: Πώς γίνεται η εγγραφή. Αναλυτικός οδηγός



    ΣΧΟΛΙΑ