Γ. Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Οι προϋποθέσεις για νέες ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

0

Τις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξουν νέες ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα και να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες, περιέγραψε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των ΕΛΠΕ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, κατά την ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, απαιτείται νομοθετική, ρυθμιστική και φορολογική σταθερότητα, πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ανταγωνιστικούς όρους και αξιοποίηση όλων των δυνατών πηγών, εκμετάλλευση της εμπειρίας άλλων χωρών, απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο, καθώς και ταχύτητα και συνέπεια στη εφαρμογή νόμων και διοικητικών πράξεων, αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ενόψει του ενεργειακού μετασχηματισμού και της μετάβασης στην οικονομία χαμηλού άνθρακα, ο κ. Αλεξόπουλος εξέφρασε τη βούληση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, παραμένοντας ένας ανταγωνιστικός και καινοτόμος πάροχος ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των ΕΛΠΕ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν σημαντικές επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα τα επόμενα δέκα χρόνια ιδιαίτερα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν αποφασίσει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Έρευνα & Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, ισχυροποιώντας και διευρύνοντας τις στρατηγικές του συμμαχίες με μεγάλες διεθνείς εταιρίες του κλάδου. Αναφερόμενος ειδικότερα στις έρευνες στον Πατραϊκό, ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε πως εντοπίστηκαν γεωλογικές δομές που επιβεβαιώνουν ότι η περιοχή είναι «πετρελαιοπιθανή».

Για τις επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, υπογράμμισε ότι τα ΕΛΠΕ προωθούν έργα ηλεκτροπαραγωγής έχοντας 200 MW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και σε λειτουργία, συμμετεχουν στον πρώτο διαγωνισμό της ΡΑΕ για την κατασκευή Φ/Β σταθμών ισχύος 40 MW, ενώ υλοποιούν πρόγραμμα εγκατάστασης Φ/Β σταθμών σε πρατήρια και εγκαταστάσεις του Ομίλου, στο πλαίσιο του συστήματος αυτοπαραγωγής (net metering).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΛΠΕ: «Ενέργεια για Ζωή» σημαίνει συμμετοχή στον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρ. Στεργιούλης: Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής για τα ΕΛΠΕ. Αύξηση κατά 74% στα κέρδη γ’ τριμήνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here