• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Τα σχέδια του Σάμι Φάις για τον «Καλογήρου» μετά τη συμφωνία εξυγίανσης

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις Καλογήρου του Ομίλου Fais

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις


    Υπεγράφη την Δευτέρα 31 Ιουλίου, από τον Όμιλο Εταιριών Φάις, τις Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, τις εταιρείες leasing Eurobank και Κύπρου και την εταιρεία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της, η Συμφωνία Εξυγίανσης με στόχο την υπαγωγή της Λεμονής στο άρθρο 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα και την επιβίωση της ιστορικής αλυσίδας δερμάτινων ειδών πολυτελείας.

    Η Λεμονής Α.Ε. είναι η πλέον καθιερωμένη εταιρεία στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχοντας σημαντική παρουσία με τα καταστήματα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, TOD’S, HOGAN, SALVATORE FERRAGAMO, HARALAS, NINE WEST, GEOX.

    Έχει εδραιωθεί ως ο απόλυτος προορισμός shopping, εισάγοντας  τα μεγαλύτερα fashionbrands όπως PRADA, MIU MIU, DKNY,  SAINT LAURENT, JIMMY CHOO, MICHAEL KORS, TORY BURCH και προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας service. Από το 1890  που άνοιξε το πρώτο κατάστημα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ μέχρι σήμερα, ο σεβασμός στον πελάτη, η άριστη ποιότητα και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες χαρακτήρισαν την Λεμονής Α.Ε. ως πρωτοπόρο στο είδος της.

    Σε ανακοίνωσή του, ο Όμιλος Φάις ευχαρίστησε τα Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ATTIKA) για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους στην προσπάθεια εξυγίανσης της Λεμονής Α.Ε., την Core Capital Partners και την KPMG, πολύτιμους συμβούλους στην πολύμηνη προσπάθεια, το δικηγορικό γραφείο Σεραφείμ Σωτηριάδης & Συνεργάτες, καθώς και τις Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς για την εμπιστοσύνη και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 6 Οκτωβρίου.

    Η εξυγίανση και αναδιοργάνωση της Λεμονής Α.Ε., η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς από την υπογραφή του σχετικού μνημονίου στις 21 Ιουνίου, συνεχίζεται τώρα με την υπογραφή της Συμφωνίας Εξυγίανσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους με την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξυγίανσης φέρεται να προβλέπει  «κούρεμα» ως 60% των χρεών προς τις τράπεζες και ως 85% προς μερίδα προμηθευτών.

    Το σύνολο των οφειλών της εταιρείας στις 31 Μαΐου ανέρχονταν σε 93,67 εκατ. ευρώ.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Σάμι Φάις: Έτσι θα σώσω την «Καλογήρου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Σάμι Φάις στο mononews.gr: «Ευκαιρίες σαν την Καλογήρου δίνονται μια φορά στη ζωή»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλογήρου: Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές



    ΣΧΟΛΙΑ