• First Top Stories

    Βροχή οι μολότοφ: Νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια, συλλήψεις και προσαγωγές (video+pics)

    • NewsRoom

    Αστυνομικοί βρίσκονται κοντά σε φλόγες από ρίψη μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πορεία για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έγινε το 1973, στην περιοχή των Εξαρχείων, Αθήνα, Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018. Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμη μια χρονιά τα Εξάρχεια μετά την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το βράδυ του Σαββάτου οι βόμβες μολότοφ έπεφταν βροχή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν στους κουκουλοφόρους με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

    Το κέντρο της Αθήνας έγινε απροσπέλαστο εξαιτίας της «μάχης» μεταξύ κουκουλοφόρων και των δυνάμεων ασφαλείας. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

    Aπό νωρίς το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονταν σε  εξέλιξη επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Νεαρά άτομα πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώνονταν στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

    Τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ένας δημοσιογράφος του σταθμού Alpha τραυματίστηκε on camera κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

    Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ οι κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά και μέσα στο Πολυτεχνείο.

    Αύρα της ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύθηκε μια αύρα πραγματοποιώντας ρίψεις νερού στο σημείο των επεισοδίων. Οι αντιεξουσιαστές έκαναν στόχο τους την «αύρα» με αποτέλεσμα δυνάμεις των ΜΑΤ να εφορμήσουν προσπαθώντας να τους απωθήσουν.

    Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

    Επεισόδια σημειώθηκαν όμως τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα. Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία, και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.

    Κουκουλοφόροι μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος της πορείας, έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, ενώ πετούσαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

    Στην Πάτρα, επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης. Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τώρα: Moλότοφ στα Εξάρχεια – Διαδηλωτές έκαψαν μια αμερικανική σημαία (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια- Εκτεταμένα επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ (video-upd)



    ΣΧΟΛΙΑ