• sports

    Τρελαίνει ο Τσιτσιπάς! Στον τελικό μετά από νέα νίκη!

    • NewsRoom
    Στέφανος Τσιτσιπάς

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Ένα ακόμη εκπληκτικό παιχνίδα στο Rogers Cup, στο Τορόντο, έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που νίκησε μετά από ανατροπή τον Ζβέρεφ και το Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

    Ο ημιτελικός ήταν συγκλονιστικός και πήγε πόντο-πόντο, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ο Άντερσον επικράτησε στο τάι-μπρέικ με 7-6(4). Στο δεύτερο σετ ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής έσπασε μία φορά το σερβίς του 32χρονου αντιπάλου του, προηγήθηκε 3-1 και στο τέλος το πήρε με 6-4.

    Πόντο με πόντο πήγε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι μια εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές, έσωσε match point και τελικά νίκησε με 7-6(7) ύστερα από 2 ώρες και 51 λεπτά και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters 1000, ανήμερα στα 20ά γενέθλιά του!

    Ο Τσιτσιπάς νίκησε για δεύτερη φορά τον Κέβιν Άντερσον, καθώς τον Μάιο είχαν συναντηθεί στο Εστορίλ κι εκεί πάλι με ανατροπή είχε επικρατήσει με 2-1. Αυτή είναι η έκτη νίκη στην καριέρα του Τσιτσιπά, επί αντιπάλου που βρίσκεται στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

    Στη διαδρομή του ως τα ημιτελικά ο Έλληνας πρωταθλητής απέκλεισε τέσσερις τενίστες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη: στον α΄ γύρο τον Νταμίρ Τζουμχούν (Νο 24), στο β΄ γύρο τον Ντόμινικ Τιμ (Νο 8), στο γ΄ γύρο τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 10) και στα προημιτελικά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 3).

    Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ (Νο 1) και τον 22χρονο Ρώσο Κάρεν Κασάνοφ (Νο 38).

    Στον μοναδικό μέχρι τώρα τελικό της καριέρας του σε μια ATP διοργάνωση, τον περασμένο Απρίλιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πάλι απέναντι στον Ναδάλ, στο Όπεν της Βαρκελώνης, όπου είχε ηττηθεί με 0-2.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς: Μετά τον Τζόκοβιτς απέκλεισε και το νο. 3 στον κόσμο, Άλεξ Ζβέρεφ



    ΣΧΟΛΙΑ