• First Top Stories

    Αποκαλύψεις Παπαδημητρίου για Χατζηνικολάου και Τράγκα – Οι αγωγές και το δώρο με αφιέρωση από τη “χούντα”

    • NewsRoom


    Άκρως αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο site iefimerida.gr. Ο γνωστός παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, ο οποίος όπως αναφέρει έχει δεχθεί απειλές με όσα έχει υποστηρίξει στα χρόνια του μνημονίου, αναφέρεται ιδιαίτερα στις σχέσεις του με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Γιώργο Τράγκα, μόνο που υπάρχει… μεγάλη διαφορά στις σχέσεις τους.

    Λέει λοιπόν πως κακώς του έκανε αγωγή ο Χατζηνικολάου – περιγράφοντας τι συνέβη αλλά και τα όσα έγιναν στο δικαστήριο – ενώ για τον Τράγκα τον ευχαριστεί για το βιβλίο που του απέστειλε με όσα είχε γράψει για την χούντα!

    Διαβάστε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο iefimerida:

    Στις επιθέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς εναντίον σας, και είναι γεμάτο το διαδίκτυο, πώς απαντάτε;

    «Δεν ασχολήθηκα σχεδόν ποτέ με την προσωπική στοχοποίηση που μου έγινε. Απάντησα σε ελάχιστες περιπτώσεις όταν αισθάνθηκα ότι είχα ένα μερίδιο ευθύνης ότι δεν είχα εκφραστεί επαρκώς καλά και έπρεπε να εξηγήσω, όπως τότε με τη φράση μου για τη Χρυσή Αυγή. Δεν αλλάζω ούτε λέξη από αυτό που εννοούσα τότε, απλώς θα έπρεπε να το εκφράσω λιγότερο σύνθετα. Ξέρετε, ως κανόνα έχω ότι δεν απαντάς σε ανθρώπους που βρίζουν. Δεν έχω κάνει καμία μήνυση ή αγωγή, όχι ότι δεν είχα την ευκαιρία ή τον θυμό για να το κάνω. Είπα ότι δεν θα μπω σ΄αυτή τη διαδικασία».


    Ωστόσο είχατε δύο περιστατικά που πήραν τον δρόμο της δικαιόσυνης, με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τα δύο και σε ένα από αυτά με τον Γιώργο Τράγκα;

    «Νομίζω ότι και ο ίδιος ο Χατζηνικολάου, αν ερωτηθεί τώρα και ειλικρινώς απαντήσει, θα πει ότι κακώς έκανε ότι έκανε. Μου έκανε δύο αγωγές. Η μία για ένα άρθρο στην Καθημερινή και η άλλη για ένα σχόλιο στο Σκάι. Με το σχόλιο στο Σκάι αποκαλύφθηκε τι γινόταν στον Αlter. Μπροστά στο μέγεθος της αποκάλυψης και δεχόμενος, ενδεχομένως πιέσεις, μου έκανε εκείνη την αγωγή, που είχε διάφορα σημεία και ζητούσε κάτι τρελά λεφτά. Πρωτοδίκως κέρδισε ένα σημείο και έχασε τα υπόλοιπα. Το πράγμα εξελίσσεται και δεν είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί στον Αρειο Πάγο. Λυπάμαι που το έκανε και νομίζω ότι ήταν κάτι που δεν έπρεπε να έχει καν επιχειρήσει. Εγώ υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Λυπάμαι και για το γεγονός ότι όταν βγήκε η πρωτόδικη απόφαση, έσπευσε να την εκμεταλλευτεί και πολλοί ανόητοι τον ακολούθησαν σ΄αυτόν τον δρόμο θριαμβολογώντας ότι «καταδίκασε τον Παπαδημητρίου». Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί εκείνο το βράδυ αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τον Alter, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πλήρως, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος που δεν το αποτρέψαμε, διότι κόστισε 500 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο μας και ήταν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα».


    Και το άλλο, που αφορούσε στην Καθημερινή ήταν για τη δραχμή…

    «Ακριβώς. Ήταν ένα σχόλιο που αφορούσε δημοσιογράφους, ότι το παίζουν πολύ άνετοι με την δραχμή. Είχα κατονομάσει δύο, τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Γιώργο Τράγκα. Ήταν αρχές καλοκαιριού του ΄11 κι είχαν αρχίσει να μαζεύονται στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι. Έλεγα παιδιά προσέξτε, μην βοηθάτε την επιστροφή στη δραχμή γιατί θα είναι μια καταστροφή. Ο Νίκος Χατζηνικολάου αντέδρασε με αγωγή, την οποία έχασε. Δεν του έδωσε δημοσιότητα, αυτή τη φορά, ούτε κι εγώ. Ο Γιώργος Τράγκας αντέδρασε και εκείνος και μου έστειλε με ιδιόχειρη αφιέρωση ένα βιβλίο που είχε γράψει για τους χουντικούς στη φυλακή και είναι ευκαιρία να τον ευχαριστήσω. Η διαφορά, και μάλιστα όταν αυτή έρχεται από τον Γιώργο Τράγκα, είναι η καλύτερη απάντηση στο ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου, την επόμενη φορά που θα θελήσει να κάνει μια αγωγή σε δημοσιογράφους είναι καλό να το σκεφτεί και να μην το κάνει».



    ΣΧΟΛΙΑ