• First Top Stories

    Ξεχείλισε η οργή της μητέρας της Δώρας: Ντροπή που έβγαλαν έξω τον φονιά του παιδιού μου (video)

    • NewsRoom


    Γεμάτη πόνο και οργή για τον άδικο χαμό της κόρης της, η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη έλυσε την σιωπή της μιλώντας στους δημοσιογράφους, είκοσι μία ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

    https://www.facebook.com/protothemagr/videos/10155413824617199/

    «Ευχαριστώ την αστυνομία που κατάφερε και συνέλαβε τον φονιά. Ευχαριστώ τη δικηγόρο Παναγοπούλου. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη και περιμένω να μην δώσει ελαφρυντικό στον δολοφόνο. Το παιδί μου ήταν άγγελος» ξεκίνησε η μητέρα της Δώρας.

    «Λυπάμαι που κάποιος θα υπερασπιστεί τον φονιά. Δεν υπάρχει δικαιολογία για ό,τι λέει. Ήθελε και σκότωσε το παιδί μου. Ο φονιάς έμενε κοντά στο σπίτι μας… ήθελε να τη σκοτώσει. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Να μην κλάψει άλλη μάνα το παιδί της. Έχει αποκρύψει στοιχεία. Ζούσε κοντά στη γειτονιά μου. Λέει ψέματα σε ό,τι λέει. Ντροπή που έβγαλαν τον φονιά έξω και σκότωσαν το παιδί μου», συνέχισε συγκλονισμένη.

    «Φοβάμαι πλέον για τα παιδιά. Έχω και άλλα παιδιά, αλλά φοβάμαι ότι με τους φονιάδες που αφήνουν ελεύθερους, ότι κινδυνεύουν. Ήταν κοντά στο σπίτι μου. Πρέπει να ήταν γείτονας στο Γαλάτσι. Ακούστηκε ότι ο φονιάς αγόραζε τσιγάρα από το ίδιο κατάστημα με την κόρη μου. Ντροπή που αποφυλακίστηκε το κάθαρμα. Αν έμενε κι άλλο έξω, θα έκανε κι άλλον φόνο. Τόν τάισαν, τον πότισαν, τον έβγαλαν έξω και σκότωσε. Ντροπή. Δεν θα ντραπώ να πω την ποινή του. Μακάρι να μπορούσα… Οπωσδήποτε πρέπει. Ο φονιάς κατέστρεψε τα νεύρα των παιδιών μου. Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι άλλο παιδί. Πρέπει να υπάρξει και ισορροπία», ανέφερε.

    Τη σκυτάλη πήρε ο αδερφός της Δώρας, λέγοντας πως: «Περνάμε δύσκολες ώρες. Το αφήνουμε στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο φονιάς. Ευχαριστώ την Αστυνομία που έπιασε τον σφαγέα της αδελφής μου. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι έξω. Πόσες οικογένειες θα θρηνήσουν. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Η αδερφή μου ήταν μια ηρωίδα».

    Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε και η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, που με τη σειρά της έκανε λόγο για έναν «αμετανόητο δολοφόνο».

    «Μιλάμε για έναν αμετανόητο δολοφόνο» είπε η δικηγόρος της οικογένειας, και συνέχισε: «Η Δώρα ήταν ένας φωτεινός άνθρωπος και ήρθε το σκοτάδι για να την καταπλακώσει». Διερωτήθηκε, μάλιστα, για ποιους λόγους οδηγήθηκε στην πράξη αυτή ο δράστης. «Γιατί; Για ένα κινητό και πέντε ευρώ που είχε στην τσάντα της».

    «Το ζήτημα είναι αν ο κάθε νόμος επιτυγχάνει το σκοπό του» επίσης η ίδια, και συμπλήρωσε: «Ζητούμε αυστηροποίηση των ποινών, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά στο μέλλον […] Καταλαβαίνετε ότι όλοι κινδυνεύαμε τις προηγούμενες ημέρες που αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε ελεύθερος».

    «Ζητούμε παραδειγματική τιμωρία του δράστη» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

    Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η μητέρα, ο πατέρας, τα αδέλφια αλλά και απλός κόσμος δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους για τον 58χρονο που σκότωσε την άτυχη εφοριακό και επιτέθηκαν εναντίον του.



    ΣΧΟΛΙΑ