• First Top Stories

    Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Τσίπρας ευρωπαϊστής!

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στην πόλη του Φωτός θα βρίσκεται ολόκληρη την Πέμπτη ο Έλλην πρωθυπουργός, ώστε να παραλάβει και δυο βραβεία. Το ένα θα το παραλάβει το πρωί και είναι το βραβείο του «πολιτικού σθένους».

    Νομίζω, δικαιολογημένα! Χρειάζεται σθένος τεράστιο, να ζητήσεις από ένα λαό να σου δώσει στην κάλπη ένα μυριόστομο «όχι», αυτός να ανταποκριθεί και να σου το δώσει, κι εσύ χωρίς καμία εξήγηση αμέσως μετά να το κάνεις «ναι», με την άνεση που θα σέρβιρες ένα ποτό στην παρέα σου. Χρειάζεται σθένος να κατηγορείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους για τα μύρια όσα έκαναν στη χώρα, ενώ εσύ να θεωρείς ότι έχεις εξαγνιστεί από τις μπαρούφες που αράδιαζες επί χρόνια, μόνο και μόνο γιατί νίκησες στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου 2015.

    Επίσης χρειάζεται σθένος ατέλειωτο, να φορτώνεις με ολοένα και περισσότερους φόρους τους Έλληνες αδιακρίτως και συγχρόνως να δικαιολογείσαι λέγοντας ότι «έτσι έρχεται η ανάπτυξη». Να αδικείς και ταυτόχρονα να λες ότι εκφράζεις τους αδικημένους. Να αλλάζεις άρδην πολιτική κατεύθυνση και ταυτόχρονα να κατηγορείς τους αντιπάλους σου για ασυνέπεια. Να μην έχεις κανένα σχέδιο και ταυτόχρονα να λες δεξιά κι αριστερά ότι «βγάζεις τη χώρα από τα μνημόνια». Κι άλλα πολλά, για τα οποία χρειάζεται σθένος, πολύ μεγαλύτερο από του μέσου πολίτη. Κάποιοι κακόπιστοι το λένε «θράσος», αλλά εμείς θα υιοθετήσουμε την έκφραση του βραβείου: «Πολιτικό σθένος».

    Το δεύτερο βραβείο που θα πάρει το απόγευμα ο Έλλην πρωθυπουργός θα του απονεμηθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού για την «δέσμευσή του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες»!  Κι αυτό σωστά του απονέμεται, κι ας λένε ορισμένοι κακόπιστοι και κακεντρεχείς ότι έτσι επιβεβαιώνεται ότι οι δικηγόροι είναι ένα επάγγελμα που κατεξοχήν ψεύδεται.

    Δεν είναι ευρωπαϊστής ο Τσίπρας; Αυτός δεν έλεγε ότι θα βαράμε τα νταούλια κι οι αγορές θα χορεύουν; Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν προσπάθησε εκείνες τις κρίσιμες ημέρες του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 να ρίξει τις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά εκείνες αρνήθηκαν να καταρρεύσουν, αποδεικνύοντας προφανώς ότι είναι… ανάλγητες ενώπιον του κινδύνου να γίνει η Ευρώπη Κούγκι;

    Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε το μέρος της Ρωσίας στη διένεξη της Μόσχας με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι περισσότερες από τις οποίες τώρα είναι κράτη- μέλη της ΕΕ; Έτσι διέρρηξε την ευρωπαϊκή ενότητα (χωρίς να κερδίσει κάτι από τη Ρωσία…), αλλά απέδειξε ότι στην Ευρώπη ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, ότι είναι ανεξάρτητος κι αδέσμευτος;

    Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν το ευρωπαϊκό ρεκόρ των περισσοτέρων ωρών συνεδρίασης του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα; Ο κ. Τσίπρας δεν έστειλε ως αρμόδιο υπουργό στο Eurogroup τον κ. Βαρουφάκη για να ηχογραφεί μυστικά τις συνεδριάσεις; Δεν είναι ο κ. Τσίπρας ευρωπαϊστής; Δηλαδή τι να έκανε; Να άφηνε τις συνεδριάσεις του Eurogroup μακριά από τα μάτια των πολιτών; Ποτέ! Ο κ. Τσίπρας είναι ευρωπαϊστής, γι αυτό και παίρνει το σχετικό βραβείο από τους δικηγόρους της γαλλικής πρωτεύουσας. Προφανώς, οι τελευταίοι αρέσκονται στα σύντομα ανέκδοτα: Ο Τσίπρας, ευρωπαϊστής!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζεται το «σκληρό ροκ» μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ – Ποιος είναι ο θρασύδειλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Άνθιμου: «Μην κάνετε επίτιμο διδάκτορα τον εκπρόσωπο του σκοταδισμού»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με 10ετή κάθειρξη απειλεί το ΥΠΕΞ όποιον δημοσιεύσει έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία



    ΣΧΟΛΙΑ