• First Top Stories

    Πλήγμα: Ο Jeff Bezos χάνει σε δύο εβδομάδες 8 δις δολάρια

    • NewsRoom

    Jeff Bezos


    ​Μπορεί πριν από μερικές μέρες ο Jeff Bezos να ανακηρύχθηκε έστω και για λίγο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ωστόσο η κατάσταση ανατράπηκε.

    Η περιουσία του ήδη από το βράδυ της 27ης Ιουλίου, όταν η περιουσία του ξεπέρασε για λίγο αυτή του Bill Gates, άρχισε να πέφτει. Η διολίσθηση συνεχίστηκε και τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Ο Bezos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Amazon, πλέον έχει περιουσία που ανέρχεται στα 82,5 δισ. δολ. -8,1 δισ. λιγότερα από το πρωινό της 27ης Ιουλίου όπως αναφέρει η σχετική λίστα του Forbes.

    O Bezos βρίσκεται πλέον τρίτος στη σχετική κατάταξη μετά τον Ισπανό επιχειρηματία Amancio Ortega (83,1 δισ. δολ.) και τον Gates (89,5 δισ. δολ.).

    Ο περιορισμός της περιουσίας του αποδίδεται κυρίως στην πτώση της τιμής των μετοχών της Amazon. Τα μερίδια μειώθηκαν κατά 10% από την τιμή ρεκόρ των 1,083 δολ. ανά μετοχή στις 27 Ιουλίου.

    Στον κατάλογο του 2017 του περιοδικού που δημοσιεύτηκε στις αρχές του έτους ο επιχειρηματίας είχε περιουσία 72,8 δις. Στις αρχές Μαΐου έγινε γνωστό πως ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου πούλησε μετοχές της Amazon έναντι 1 δισ. δολαρίων ενώ παραχώρησε κάποιες, αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε φιλανθρωπικό οργανισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στην Παλιά Καβάλα -Επιχειρούν 4 αεροσκάφη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ.Παπαδημητρίου στο Documento: «Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την οικονομία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρέτσος: Η αδειοδότηση των καναλιών θα ολοκληρωθεί εντός του 2017



    ΣΧΟΛΙΑ