• First Top Stories

    Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Ο Τσίπρας είχε δεσμευτεί να επιστραφούν οι οκτώ

    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Επανέρχεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα περί δέσμευσης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επιστραφούν στην Άγκυρα οι οκτώ Tούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

    Μιλώντας σήμερα στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στην αρχή ήθελε να τους επιστρέψει και ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς είχαν δηλώσει ότι οι πραξικοπηματίες δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα.

    «Μας είχαν πει ότι θέλουν να τους επιστρέψουν στην Τουρκία» είπε ο κ. Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η απόφαση για χορήγηση πολιτικού ασύλου είναι περίεργη, ενώ μίλησε για πιέσεις της Δύσης προς την Ελλάδα.

    Η δήλωση Τσαβούσογλου έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι έφτασε στα χέρια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι επιστολή της Άγκυρας, με την οποία γίνεται ευθεία σύνδεση της παραμονής των οκτώ στην Ελλάδα με την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης των δύο Ελλήνων  στην Ανδριανούπολη.

    Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι ζητούν να γίνει πρώτα η έκδοση των οκτώ, για να έχουν «δίκαιη δίκη» οι δύο Έλληνες αξιωματικοί.

    «Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω ότι οι τουρκικές Αρχές και η Τουρκική κοινωνία περιμένει την έκδοση των οκτώ δολοφόνων αμέσως και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία. Αναμένουμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα προσεγγίσει το θέμα αμερόληπτα και χωρίς επηρεασμό προς κάποιο κράτος μέλος» αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή.

    Η τουρκική προκλητική ρητορική συνεχίζεται και μετά τις εκλογές, διαψεύδοντας τις προσδοκίες όσων πίστευαν ότι ο μετεκλογικός Ερντογάν θα ρίξει νερό στο κρασί του  επιλέγοντας το δρόμο της φιλίας και της συνεννόησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη πρόκληση από την Άγκυρα: Δώστε τους οκτώ, για να έχουν δίκαιη δίκη οι δύο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ.Κουβέλης: Ο Ερντογάν παραπέμπει στο μέλλον την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών



    ΣΧΟΛΙΑ