• First Top Stories

    Διαψεύδονται οι Τούρκοι – Η σημαία είναι πάνω στη βραχονησίδα (pics & video)

    • NewsRoom


    Ψεύτικοι φαίνεται πως είναι οι ισχυρισμοί των Τούρκων ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία καθώς  σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντο αποδεικνύεται η σημαία κυματίζει στο νησί Ανθρωποφάς του συμπλέγματος των Φούρνων διαψεύδοντας έτσι τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που δήλωσαν χθες ότι την κατέβασαν, ο μεν πρώτος η τουρκική Ακτοφυλακή ο δε δεύτερος Τούρκοι κομάντος.

    Όσον αφορά τη συγκεκριμένη πράξη έγινε ως ένδειξη τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ο ένας από τους τρεις νεαρούς Έλληνες που έκαναν έπαρση του εθνικού μας συμβόλου στη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς.

    Από τις φωτογραφίες και το βίντεο που τράβηξε το samostimes.gr φαίνεται επίσης η ισχυρή παρουσία του Λιμενικού Σώματος με μικρά σκάφη, αλλά και σκάφη ανοιχτής θαλάσσης.

    Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς ισχυρίζεται πώς η σημαία είχε τοποθετηθεί στον Μεγάλο Ανθρωποφάγο, όπου και παραμένει.

    Πάντως αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία του ότι το μεσημέρι της Δευτέρας το ελληνικό Λιμενικό ουσιαστικά του απαγόρευσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγος και Μικρός Ανθρωποφάγος.

    «Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

    Ερωτηθείς για τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφάγο δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας. Επικαλέστηκε ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων, που αναφέρουν ότι η σημαία δεν υπάρχει πια στον ιστό, αλλά δεν γνωρίζουν αν κάποιος την κατέβασε.

    Σκάφος του Λιμενικού
    Σκάφος του Λιμενικού
    Ο Μεγάλος Ανθρωποφάς με την ελληνική σημαία υψωμένη
    Ο Μεγάλος Ανθρωποφάς με την ελληνική σημαία υψωμένη
    Σκάφη του Λιμενικού στο σημείο

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Ζητήσαμε από την Ελλάδα να κατεβάσει τις σημαίες, δεν το έκανε και στείλαμε κομάντο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο νεαρός που ύψωσε τις σημαίες στις βραχονησίδες: «Το κάναμε προς τιμήν του Γιώργου Μπαλταδώρου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  To Λιμενικό απαγορεύει την προσέγγιση στις βραχονησίδες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ