• Πολιτική

    «Δεξιά» μάχη για τον Δήμο Αθηναίων: Μετά τον Μπακογιάννη, «παρών» δηλώνει και ο Πατούλης

    • NewsRoom
    Πατούλης

    Γιώργος Πατούλης,


    «’Παρών’ στη νέα συμμαχία που χρειάζεται η Αθήνα για να κάνει επανεκκίνηση» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης χθες το βράδυ από τα Πετράλωνα, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση.

    Ο κ. Πατούλης, πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, που ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο με σκοπό να αποτελέσει το όχημα διεκδίκησης της υποψηφιότητάς του για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, παρουσίασε στόχους και πρωτοβουλίες που είναι έτοιμος να αναλάβει «προκειμένου η Αθήνα να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν και να γίνει μία πρωτεύουσα με δυναμική και σύγχρονο πρόσωπο, αντάξια των αντίστοιχων ευρωπαϊκών».

    «Δεν ξεχνώ, ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχάσω πώς ξεκίνησα ως άνθρωπος, ως επιστήμονας αλλά και ως πολίτης» ανέφερε.

    «Πορφυρογέννητοι σωτήρες» και «δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα»

     

     

     

     

    Ο κ. Πατούλης είπε ότι η δράση του Ομίλου ενόχλησε πολλούς, «ανάγκασε τους βολεμένους να ξεβολευτούν». Και πρόσθεσε τα εξής: «Ενόχλησε, κυρίως, εκείνους που είχαν συμβιβαστεί με την αδράνεια. Πίστευαν ότι οι πολίτες της Αθήνας είχαν αδρανοποιηθεί και απλά περίμεναν τον επόμενο, πορφυρογέννητο, σωτήρα, το επόμενο δημιούργημα του κομματικού σωλήνα, που θα έβλεπε την Αθήνα ως σκαλοπάτι για την ανέλιξή του, για να τους σώσει από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Και σύντομα, το αρχικό τους ξάφνιασμα, έγινε φόβος. Τους τρομάξαμε, ιδίως με τη συγκλονιστική μας εκδήλωση στο Κάραβελ και τότε κατάλαβαν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

    Αναφερόμενους, δε, σε αυτούς που θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας, επισήμανε: «Όλοι είναι καλοδεχούμενοι, αρκεί να έχουν αντοχές και να παίζουν καθαρά. Στα ίσια, κι όχι ύπουλα. Με βάση αρχές, αξίες και προγράμματα. Κι όχι στη βάση κληρονομικών δικαιωμάτων».

    Ο κ. Πατούλης προσφάτως είχε επισκεφθεί και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος συντάχθηκε στο πλευρό του προέδρου της ΚΕΔΕ αναφορικά με το θέμα της απλής αναλογικής στους δήμους, κόντρα στην κυβερνητική γραμμή.

    Ενδεχομένως η κίνηση αυτή του Πάνου Καμμένου αποτελεί και προάγγελο στήριξης του Γιώργου Πατούλη στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Παρών και ο Κώστας Μπακογιάννης

     

     

     

    Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων εξέφρασε πριν από λίγες ημέρες και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Εγώ έχω ακόμα πολλή δουλειά. Και οι εκλογές απέχουν. Προφανώς και η Αθήνα ενδιαφέρει τους πάντες. Μια χώρα που δεν μπορεί να τακτοποιήσει την πρωτεύουσα της και να της δώσει την θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη, δεν μπορεί στην πραγματικότητα να βγει από την κρίση».

    «Εγώ μεταξύ Καρπενησίου και Αθήνας μεγάλωσα» και πρόσθεσε: «Αυτή την στιγμή η δική μου υποχρέωση είναι να υπηρετήσω τον λαό της περιφέρειας μου και αυτό θα κάνω μέχρι το τέλος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κώστας Μπακογιάννης: Ορθάνοιχτο παράθυρο για υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ