• Top Stories

    Χωρίς φρένα ο Ερντογάν: Θα αναζητήσουμε άλλους συμμάχους, διαμηνύει στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Τραμπ Ερντογάν


    Με ένα σκληρό άρθρο του στους New York Times, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος τον πόλεμο με την Ουάσινγκτον, στέλνοντας τελεσίγραφο στον Τραμπ ότι η Τουρκία θα αναζητήσει αλλού συμμάχους.

    Στο άρθρο σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 60 χρόνια η Τουρκία και οι ΗΠΑ υπήρξαν στρατηγικοί σύμμαχοι και μέλη του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ αδυνατούν να κατανοήσουν και να σεβαστούν τις ανησυχίες του τουρκικού λαού.

    «Οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας υπονομεύουν τα αμερικανικά συμφέροντα και την ασφάλειά τους, ενώ αναγκάζουν την Τουρκία να αναζητήσει άλλους συμμάχους» αναφέρει ο Ερντογάν μετά την αύξηση δασμών που αποφάσισε χθες ο αμερικανός πρόεδρος.

    «Η συνεργασία μας δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από διαφωνίες. Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας να αναστρέψουμε αυτήν την επικίνδυνη τάση αποδείχθηκαν μάταιες»  γράφει ο Τούρκος πρόεδρος και προσθέτει: «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρχίσουν να σέβονται την κυριαρχία της Τουρκίας και να κατανοούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το έθνος μας, η συνεργασία μας θα τεθεί σε κίνδυνο».

    «Πριν είναι πολύ αργά, η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι ασύμμετρη και να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση και η έλλειψη σεβασμού θα μας οδηγήσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλυδωνίζεται επικίνδυνα η τουρκική οικονομία: Τεράστια η ζήτηση σε ξένα νομίσματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Τραμπ κατά Ερντογάν: «Διπλασιάζω για την Τουρκία τους δασμούς στις εισαγωγές αλουμίνιου και χάλυβα»!



    ΣΧΟΛΙΑ