• Business

    Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την ΜΥΚΟΝΟ: Έφοδος και συλλήψεις της αστυνομίας στη Βίλα της Κατερίνας Γιατζόγλου

    • Contributor
    μυκονος-γιατζογλου


    Αστυνομικοί του Ά.Τ Μυκόνου συνέλαβαν χθες επ’ αυτοφόρω τους εργάτες που πραγματοποιούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες στη βίλα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μπέη και της πρώην συζύγου του, Κατερίνας Γιατζόγλου.

    Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός καταφέρνει να αποτυπώσει επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών στη Μύκονο που να αφορά στη σύλληψη εργατών που εμπλέκονται σε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

    Συνήθως, οι εργάτες των αυθαίρετων οικοδομών καταφέρνουν και ξεγλιστρούν καθώς έχουν πρώτα ειδοποιηθεί από τους τσιλιαδόρους τους που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το σκοπό.

    Όμως αυτή τη φορά φάνηκε πως οι αστυνομικοί του Α.Τ Μυκόνου κατάφεραν να δράσουν αστραπιαία, αιφνιδιάζοντας τους αλλοδαπούς εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες στη βίλα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μπέη και της πρώην συζύγου του, Κατερίνας Γιατζόγλου.

    Μάλιστα η κα. Γιατζόγλου ήταν εκείνη που πρώτη είχε καταγγείλει στην Αστυνομία και στην Κτηματική υπηρεσία τις παράνομες οικοδομικές εργασίες, τις οποίες μάλιστα είχε αποδώσει στον πρώην σύζυγο της.

    Οι αστυνομικοί λοιπόν έχοντας στα χέρια τους την καταγγελία της Κατερίνας Γιατζόγλου, φαίνεται ότι παρακολουθούσαν διακριτικά εδώ και μέρες τα όσα συνέβαιναν στην παραθαλάσσια βίλα στα Χουλάκια και περίμεναν να την κατάλληλη χρονική στιγμή για να δράσουν.

    Η έφοδος πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και ενώ συμπτωματικά βρισκόταν στη Μύκονο και κλιμάκιο από την Πολεοδομία της Σύρου. Οι άνδρες του Α.Τ Μυκόνου που συμμετείχαν στην επιχείρηση έδρασαν αθόρυβα καταφέρνοντας να αιφνιδιάσουν τους εργάτες, τους οποίους και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

    Στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το mononews βλέπετε τους αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στους εργάτες, οι οποίοι σήμερα επρόκειτο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Σύρου για να απολογηθούν.

    μυκονος-γιατζογλου
    Αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον εργάτη που εργάζεται στην Βίλα του κ. Μπέη στην Μύκονο

    Η καταγγελία

    Η Κατερίνα Γιατζόγλου είχε καταγγείλει πριν από ένα μήνα περίπου ότι μέσα στο σπίτι της στα Χουλάκια, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από το νερό της θάλασσας, πραγματοποιούνταν παράνομες οικοδομικές εργασίες. 

    Η καταγγελία της μέσω τηλεφώνου είχε οδηγήσει στην παρέμβαση των Αρχών κι έτσι έπειτα από λίγα λεπτά είχε βρεθεί στο σημείο ένα περιπολικό του Α.Τ Μυκόνου.

    Όμως οι εργάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο σπίτι πρόλαβαν και έφυγαν. Οι αστυνομικοί προκειμένου να πιστοποιήσουν τις καταγγελίες της κας Γιατζόγλου είχε προχωρήσει σε επιτόπια αυτοψία. Μπήκαν κανονικά μέσα στο σπίτι, φωτογράφισαν και τράβηξαν βίντεο τα σημεία όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες. Μάλιστα η Κατερίνα Γιατζόγλου προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τους αστυνομικούς χρησιμοποιώντας το δικό της drone ώστε να υπάρχουν λήψεις κι από ψηλά.

    Έπειτα η ίδια μετέβη στην Κτηματική Υπηρεσία προκειμένου να υποβάλλει νέα καταγγελία, αποδίδοντας τις παράνομες εργασίες στον πρώην σύζυγο της Βαγγέλη Μπέη, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της κατοικίας με την ίδια να διατηρεί την ψιλή κυριότητα, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. 

    Η καταγγελία της κ. Κατερίνας Γιατζόγλου

    Οι δυο τους βρίσκονταν εδώ και αρκετά χρόνια σε δικαστική διαμάχη για τον διαχωρισμό της περιουσίας τους.

    Το σπίτι στα Χουλάκια άνηκε στον σχεδιαστή Γιάννη Γαλάτη και αγοράστηκε από την εταιρία του Βαγγέλη Μπέη το 2000.

    Ένα χρόνο μετά φαίνεται να πουλήθηκε στην Κατερίνα Γιατζόγλου η οποία εμφανιζόταν ως κάτοχος του 50% με το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα του μικρότερου γιου της, τον οποίο απέκτησε μαζί με τον Βαγγέλη Μπέη κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου τους. 

    Σύμφωνα με την Κατερίνα Γιατζόγλου, μέχρι και πριν από δυο χρόνια όλα τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού καλύπτονταν από την ίδια.

    Η δικαστική διαμάχη για τη βίλα της Μυκόνου ξεκίνησε το 2006 για να ολοκληρωθεί έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια. 

    Όπως προαναφέραμε, με απόφαση του Αρείου Πάγου η ιδιοκτησία του σπιτιού πέρασε στον Βαγγέλη Μπέη και η ψιλή κυριότητα στην Κατερίνα Γιατζόγλου, πράγμα που την καθιστά εξίσου υπεύθυνη σε περίπτωση που εντοπιστούν αυθαιρεσίες στο σπίτι. 

    Αυτός ήταν κι ο λόγος, όπως εξήγησε η ίδια στις Αρχές, που αναγκάστηκε να καταγγείλει τις εργασίες που γίνονταν εντός των χώρων της βίλας.

    Πρέπει να αναφερθεί ότι το οριστικό και καθοριστικό δικαστήριο έχει οριστεί για τον προσεχή Νοέμβριο με την Κατερίνα Γιατζόγλου να διεκδικεί από τον πρώην σύζυγο της τα χρήματα που υποστηρίζει ότι είχε δώσει για την αγορά του σπιτιού μετά την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

    Για την ιστορία, το διαζύγιο της Κατερίνας Γιατζόγλου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μπέη πριν από μερικά χρόνια είχε μετατραπεί σε δραματικό σίριαλ που τα είχε όλα, ακόμη και απαγωγές. 

    Θύμα της απαγωγής ο υιός του ζεύγους και δράστης ο πατέρας του, σύμφωνα με τις καταγγελίες της πρώην συζύγου του. 

    Ήταν η εποχή που οι τηλεοπτικές κάμερες την ακολουθούσαν σε κάθε της βήμα καθώς εκείνη προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πάρει πίσω το παιδί της.

    H Βίλα Μπέη-Γιατζόγλου

    μυκονος-γιατζογλου μυκονος-γιατζογλου μυκονος-γιατζογλου μυκονος-γιατζογλου μυκονος-γιατζογλου μυκονος-γιατζογλου



    ΣΧΟΛΙΑ