• First Top Stories

    Ανεπιθύμητος ο Καμμένος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Ψάχνουν λύση στην κυβερνητική κρίση

    • NewsRoom


    Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου να παρουσιάσει στην Ουάσινγκτον δικό του εναλλακτικό σχέδιο για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, χωρίς να είναι ενήμερος -όπως φαίνεται- ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δέχεται ομαδικά πυρά από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας. Την ίδια ώρα το Μαξίμου -παρά τις προσπάθειες να υποβαθμίσει το θέμα- αναζητεί τρόπους να δοθεί λύση στην κυβερνητική κρίση που ξέσπασε.

    Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η κίνηση Καμμένου να ανοίξει θέμα νέων αμερικανικών βάσεων στην χώρα, αναφέροντας ως παραδείγματα τον Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.

    Μετά τις πρώτες αντιδράσεις για το plan B από Κατρούγκαλο και Βούτση, σήμερα υπήρξε ομοβροντία απαντήσεων στον υπουργό Άμυνας από τους Νίκο Παππά, Νίκο Κοτζιά, Νίκο Ξυδάκη, Παναγιώτη Ρήγα και Γιώργο Κυρίτση.

    Στη διάρκεια τελετής στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε με νόημα: «Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει». Το σχόλιο συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς: «Αυτό, αγαπητέ Νίκο, ισχύει για όλους τους υπουργούς, νομίζω. Έτσι δεν είναι; Δεν έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών, νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή».

    Σκληρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας άσκησε και ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μίλησε για συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια έλλειψης θεσμικής κομψότητας. «Ο κ. Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση, αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας, για να ξαναστήσουμε μια χώρα με υγιή διοίκηση και έναν παραγωγικό ιστό που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ και δεν θα περιπέσει η πατρίδα μας σε δημογραφικό μαρασμό» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον News24/7.

    Ο Νίκος Ξυδάκης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας θέμα ολοκλήρωσης της κυβερνητικής συνεργασίας με του ΑΝΕΛ και κάνοντας άνοιγμα στο Ποτάμι. Είπε συγκεκριμένα ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που την επέβαλαν το 2015. «Αν θέλεις να βοηθήσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών βοηθάς για λίγο και την κυβέρνηση».

    Άνοιγμα στο Ποτάμι

    Αυστηρές συστάσεις απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας λέγοντας ότι όλοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε, ενώ στο θέμα της Συμφωνίας τονίζει ότι «η Συμφωνία (των Πρεσπών) θα κριθεί στη Βουλή, θα κριθεί ποιοι θα πάρουν θέση, όλοι οι βουλευτές».

    «Είναι ένα θέμα εθνικό, όπου θα κριθούν όλοι, εάν έχουν διάθεση να επιλύσουν προβλήματα και να δώσουν άλλη προοπτική στη χώρα. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτό, δεν υπολογίζουμε τίποτε άλλο παρά μόνο το εθνικό συμφέρον» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας.

    Σρ ό,τι αφορά τις πιο πρόσφατες τοποθετήσεις από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας σημείωσε: «Με τους ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές και διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και αφετηρίες. Αυτό είναι δεδομένο. Σε αυτά τα θέματα θα κριθούν όλα μέσα στη Βουλή.

    » Για εμάς είναι δεδομένο ότι αυτή η συμφωνία μπορεί και έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσα από τη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθούν όλα στην ΠΓΔΜ. Η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ και το μεγάλο διακύβευμα ήταν να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, από τα μνημόνια και να σταματήσει η διαφθορά που υπήρχε μεταξύ πολιτικού συστήματος, οικονομικού συστήματος και ΜΜΕ».

    «Παρακολουθώ προσεκτικά όλα αυτά που λέγονται. Θα συνιστούσα σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε. Από εκεί και πέρα ό,τι νομίζει, ό,τι εκτιμά ο καθένας στη βάση των απόψεων, αλλά λαμβανομένων υπόψη και των εθνικών συμφερόντων, εκεί θα κριθούν όλα στη Βουλή. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βάζει θέμα ή να αμφισβητήσει την κυβέρνηση ας το κάνει» είπε ο κ. Ρήγας.

    Αυστηρή τοποθέτηση Κυρίτση

    «Αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική δεν είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Προφανώς είναι ο υπουργός Εξωτερικών» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον realfm 97,8. «Οι ενέργειες αυτές είναι λίγο σπασμωδικές… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με μία λογική στη βάση της οποίας η Ελλάδα θα αποτελούσε ένα γενικό ορμητήριο των ΗΠΑ για όποιες επιδιώξεις τους στην περιοχή. Νομίζω ότι εάν υπάρχει μία χώρα με σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή αυτή είναι η Ελλάδα.

    Είναι ενοχλητικό και προβληματικό, αλλά δεν νομίζω ότι επηρεάζει την εικόνα της χώρας προς τα έξω και το πώς γίνεται η εξωτερική πολιτική. Σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τίτλοι τέλους στη σχέση Τσίπρα – Καμμένου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην κυβέρνηση από το «plan B» Καμμένου: Το Μαξίμου αδειάζει τον υπουργό Άμυνας

     

    ΤΟ MONONEWS ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ

    [playbuzz-item undefined=”WordPress 4.9.7″ undefined=”mononews.gr” undefined=”” undefined=”” undefined=”f60bf49f-dc8b-4005-8e21-fdec40d5d594″ undefined=”false” undefined=”false” undefined=”true” undefined=”” undefined=”auto” undefined=”auto” undefined=”0″ item=”f60bf49f-dc8b-4005-8e21-fdec40d5d594″ info=”false” shares=”true” undefined=”true” undefined=”WordPress 4.9.7″ undefined=”mononews.gr” undefined=”” undefined=”” undefined=”f60bf49f-dc8b-4005-8e21-fdec40d5d594″ undefined=”false” undefined=”false” undefined=”true” undefined=”” undefined=”auto” undefined=”auto” undefined=”0″ item=”f60bf49f-dc8b-4005-8e21-fdec40d5d594″ info=”false” shares=”true” undefined=”8fb7028d-ae1e-4e97-b892-680ad5928d4b”]



    ΣΧΟΛΙΑ