• First Top Stories

    Τι ακριβώς έγινε με την AVIS και γιατί ο καθηγητής Τζωάννος είναι στα Paradise Papers

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Παρασκήνιο με την Avis Hellas : Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα όπλα φέρονται ορισμένοι από τους μετόχους του ελληνικού σχήματος που είχε καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά και τώρα βλέπουν να επικρατούν οι Αμερικανοί της Avis Budget Group (ABG) με τον Τούρκο συνεταίρο τους, τον όμιλο Koch. Το σχήμα της ABG με τον Koch δημοσιοποίησε, μάλιστα, την επικράτηση στο διαγωνισμό για την Avis Hellas στο τουρκικό χρηματιστήριο, ενώ εξελίξεις φαίνεται πως υπήρξαν και την Παρασκευή. H εταιρεία που την αγόρασε είναι η OTOKOÇ OTOMOTİV και το τίμημα ανήλθε σε 64,5 εκατ. ευρώ

    Η στήλη είχε αναφερθεί προ ημερών στο θέμα, κυρίως εξαιτίας, όπως αποδεικνύεται, παρέμβασης των αμερικανών, λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχαν για την άσκηση του δικαιώματος πρώτης άρνησης.

    Τα…δημοτικά μονοπάτια και η Κασσιόπη

    Πέντε χρόνια μετά την επικράτηση της αμερικανικής NCH Capital στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση έκτασης στην Κασσιόπη Κέρκυρας, η επένδυση των 100 εκατ. ευρώ παραμένει στα χαρτιά.

    Μάλιστα σήμερα εκδικάζεται νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο (εκλεγμένος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ) δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

    Ο δήμαρχος υποστηρίζει πως τα μονοπάτια που φτάνουν μέχρι το υπό αξιοποίηση ακίνητο είναι δημοτικά και συνεπώς δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τον επενδυτή! Ο επενδυτής λέει πως είναι δασικά, κ.ο.κ. Ετσι στήνεται το επενδυτικό “success story” του Αλέξη Τσίπρα. Μονοπάτι, μονοπάτι…

    Σταμάτησαν να (αυτό)σχεδιάζουν και απλώς προσεύχονται για την ΕΒΖ

    Στο γενικότερο, εξαιρετικό, όπως τονίζουν οι υπουργοί, επενδυτικό κλίμα έρχεται να προστεθεί και η επιτυχία της κυβέρνησης με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

    Αφού αποχώρησε ο Σέρβος επιχειρηματίας Κόστιτς, λόγω διαφόρων ζητημάτων στη Σερβία και του… εμφυλίου εντός ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το νέο σχέδιο προβλέπει απλώς καθημερινές προσευχές.

    Αν πωλούνταν οι μονάδες στη Σερβία υπήρχε μια ελπίδα διάσωσης, έστω και αν έμενε μόνο η δραστηριότητα στην εμπορία ζάχαρης. Τότε απομένει μόνο η προσευχή στα κυβερνητικά στελέχη που διαλαλούν το καλό κλίμα για επενδύσεις. Εκτός και αν τους σώσει ο κ. Χρήστος Φαρμάκης, ο άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται ως συνεργάτης της Kingsley Capital Partners.

    Η Αναπτυξιακή Τράπεζα

    Δυσκολεύεται να βγάλει άκρη όποιος διαβάσει τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας Δήμου Παπαδημητρίου για την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

    Ο υπουργός δηλώνει πως μέχρι το τέλος του 2017 θα ψηφιστεί ο νόμος για την ίδρυσή της και πως ήδη τον επεξεργάζεται ομάδα εργασίας σε συνεργασία με τη γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα.

    Ο κ. Παπαδημητρίου επισημαίνει πως “χρειαζόμαστε, όχι την έγκριση – μιας και δεν αποτελεί προαπαιτούμενο κάποιου μνημονίου – αλλά θα έλεγα την «μη αντίρρηση» των Θεσμών, αν και ήδη το έχουν εγκρίνει”! Τι έχουν εγκρίνει αφού χρειαζόμαστε την έγκριση;

    Κατά τον υπουργό, οι δανειστές, “θέλουν να γνωρίζουν αν στην πραγματικότητα η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ανταγωνιστεί τις εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και τι κανόνες θα βάλουμε”. Και μέχρι τώρα δεν τους έχει παρουσιαστεί κάποιο σχέδιο από ελληνικής πλευράς σημειώνουμε εμείς!

    O καθηγητής των Paradise Papares

    Γιάννης Τζωάννος

    Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρονται στα Paradise Papers είναι και του καθηγητή Γιάννη Τζωάννου.

    Ομως αυτό που μας έκανε εντύπωση δεν είναι τόσο το όνομά του, όσο το ότι δηλώνει για την οφσορ Newlead Holdings, στην οποία είναι “Director”, την διεύθυνση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην οδό Πατησίων.

    Αυτά είναι όταν μπλέκεις τις ιδιωτικές δουλειές με το δημόσιο.   (Δειτε εδω την ελληνική λιστα)

    Μικρός Ηρως, μεγάλο Ακίνητο

    Αγροτεμάχιο 4,7 στρεμμάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών–Λαμίας στο Κρυονέρι και οικοδομή 122 μ.τ., που βρίσκεται στο οικόπεδο βγάζει στο σφυρί η Alpha Bank της εταιρείας Περιοδικός Τύπος Α.Ε.

    Η εταιρεία που έβγαζε το περιοδικό Μικρός Ηρως έχει πτωχεύσει εδώ και χρόνια αλλά ο πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ