Λεπτομέρειες για την «Faraday Future», την εταιρεία αυτοκινήτων που, ήδη, λειτουργεί με αθόρυβο τρόπο – έρχονται στο προσκήνιο καθημερινά. Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι η «Faraday Future» θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να πετύχει στην κινέζικη αγορά με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποδειχθεί επικίνδυνη για την ανταγωνίστρια εταιρεία «Tesla» .

Όπως γίνεται φανερό, οι μελλοντικές φιλοδοξίες της «Faraday Future» είναι μεγαλύτερες απ’ ότι αρχικά αναμένονταν από τον κόσμο.

Η Tamara Warren τονίζει πως η εταιρεία προσπαθεί να φανταστεί όχι μόνο το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και τον τρόπο που μπορεί να το αποκτήσει το ευρύ κοινό.

Η Warren επισημαίνει ότι οι επιλεγμένες προσλήψεις της «Faraday Future» στο τομέα της τεχνολογίας και την βιομηχανίας θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει όχι απλά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά ένα όχημα που θα έχει και μέλλον.

Ο επικεφαλής των μηχανικών της «Faraday Future», Nick Sampson αναφέρει ότι “Το αυτοκίνητο θα πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει τις επιθυμίες και τις συνήθειές μου… όχι μόνο εμένα ως ιδιοκτήτη ή οδηγό, αλλά και τους ανθρώπους που είναι μαζί μου”

Ήδη, άλλωστε, κατασκευαστές, όπως η «Mercedes-Benz» και η «Volvo», εργάζονται σκληρά πάνω σε αυτή την ιδέα.

Ο Nick Sampson έκανε ακόμα έναν υπαινιγμό σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας «Faraday Future», όταν είπε πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να μάθει τις επιθυμίες του «ιδιοκτήτη ή οδηγού”, υπονοώντας πως το μοντέλο της εταιρείας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό με οτιδήποτε άλλο εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στον τομέα των αυτοκινήτων. Η υπεύθυνη Τεχνολογίας Cadie Thompson αναφέρει ότι ακριβώς είπε κι o Sampson :

«Το μοντέλο της εταιρείας μας δεν έχει σαν στόχο να είναι άλλο ένα αμάξι… Το οραματιζόμαστε σαν ένα smart phone . Τα οφέλη ξεκινούν μόλις το πάρουν οι ιδιοκτήτες στα χέρια τους. Κοιτάμε τις συνδρομές, τις εφαρμογές και άλλες ευκαιρίες».

Έτσι, ενώ ο τρόπος λειτουργίας της εταιρίας είναι ακόμα ένα επτασφράγιστο μυστικό-για αυτό και χρηματοδοτείται τόσο καλά- ένα πράγμα γίνεται όλο και πιο σαφές: η «Faraday Future», δεν θέλει απλά να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο. Το όραμά της είναι πολύ πιο φιλόδοξο από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here