Δριμεία επίθεση Β. Θάνου σε τέσσερις πρώην Προέδρους

Βολές με ονοματεπώνυμο και αιχμές για σοβαρότητα και ηλικιακή ωριμότητα.

0

Η πρόσφατη προτροπή του υπουργού Δικαιοσύνης Στ.Κοντονή προς τους δικαστικούς λειτουργούς («να μην ξεχνούν ότι πάνω απ’ όλα είναι δικαστές») μοιάζει να μην ακούστηκε ποτέ μέσα στο θόρυβο του εμφυλίου που ξέσπασε με την ίδρυση της νέας δικαστικής ένωσης.

Μια μέρα μετά την επιστολή των τεσσάρων πρώην προέδρων των παλιών ενώσεων, με την οποία καλούν τους συναδέλφους τους να μην γίνουν μέλη της «διασπαστικής» και με «σκοπιμότητες» Ενωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώτη υπογράφουσα του καταστατικού της νεοϊδρυθείσας ένωσης Βασιλική Θάνου απαντά με σκληρή γλώσσα στους επικριτές της, μιλώντας για προσπάθεια επηρεασμού δικαστών και εισαγγελέων που διαθέτουν «σοβαρότητα, ηλικιακή και υπηρεσιακή ωριμότητα» να αποφασίσουν μόνοι τους, υπονοώντας σαφώς για τα περί του αντιθέτου για όσους δίνουν «συμβουλές» και προσπαθούν να επηρεάσουν συναδέλφους τους.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Η κα Θάνου βάζει στο κάδρο τους τρεις από τους τέσσερις πρώην προέδρους (Αθανασίου, Λυμπερόπουλο, Μαρκή), εξαπολύοντας επίθεση σε προσωπικό πλέον επίπεδο για δικές τους παρελθούσες επιλογές. Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της κα. Θάνου:

«Ο σεβαστός, κατά τα λοιπά, κ. Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, εμφανιζόμενος μετά την από δεκαπενταετίας συνταξιοδότησή του, ελπίζει προφανώς ότι όλοι εμείς οι αρχαιότεροι εν ενεργεία Δικαστές του Ανώτατου και Ανώτερου βαθμού έχουμε λησμονήσει ότι ο ίδιος ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της ιδρυθείσας το 1984 ΄Ενωσης (Σύνδεσμος) Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών, της οποίας παρέμεινε μέλος, μέχρι την εν τοις πράγμασι διάλυσή της κατά το έτος 2005,  λόγω συνταξιοδότησης όλων των μελών της. Παρέμεινε μέλος της εν λόγω ΄Ενωσης, ακόμη και κατά το χρονικό διάστημα που υπήρξε Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, χωρίς ουδέποτε να τεθεί ζήτημα από οιονδήποτε και μάλιστα τόσον ο ίδιος όσον και ο τότε Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Αθανασίου συνεργάζονταν αρμονικότατα με τα τότε μέλη του Προεδρείου της ΄Ενωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών, τους οποίους, από κοινού  με τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, προσκαλούσαν για να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις των Ενώσεων. Επίσης, ο κ. Λουκάς Λυμπερόπουλος, πατέρας του νυν μέλους του Προεδρείου της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και συνυπογράφοντος  τις επιθετικές ανακοινώσεις, υπήρξε επί αρκετό διάστημα Γενικός Γραμματέας της ίδιας εκείνης ΄Ενωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών. Ο δε επίσης προ δεκαπενταετίας συνταξιοδοτηθείς Βασίλειος Μαρκής υπήρξε Πρόεδρος της ΄Ενωσης Εισαγγελέων, η οποία, κατά την ίδρυσή της (1985) κατηγορήθηκε από ορισμένους για διασπαστική κίνηση και κατά της οποίας, όπως και κατά της απόφασης αναγνώρισης της τότε ΄Ενωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών είχαν ασκηθεί ένδικα μέσα, τα οποία βεβαίως απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο, αφού το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν (παράλληλα) σε πλείονα μη κερδοσκοπικά Σωματεία και Ενώσεις κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Σημειωτέον ότι στο επικυρωθέν από το Δικαστήριο Καταστατικό της τότε ΄Ενωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών προβλεπόταν ότι μέλη αυτής εγγράφονται και Πρόεδροι Πρωτοδικών, οι οποίοι έχουν τη μισθολογική εξίσωση του Εφέτη.»

Η κα Θάνου επιπλήττει τους παλιούς συναδέλφους της για την επιστολή- κάλεσμα σε δικαστές και εισαγγελείς να μην εγγραφούν στη νέα ένωση, κάνοντας λόγο για  «μεθοδεύσεις».

«Ας επιδείξουν όλοι τον απαιτούμενο σεβασμό προς την προσωπικότητα και τη νοημοσύνη των εν ενεργεία Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίοι ασφαλώς διαθέτουν τη σοβαρότητα και την ηλικιακή και υπηρεσιακή ωριμότητα, για να επιλέξουν οι ίδιοι, χωρίς επιρροές, δια μέσου επιθετικών και απρεπών ανακοινώσεων και δηλώσεων και δια μέσου επιστολών με «συμβουλές»  να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να εγγραφούν και στη νομίμως αναγνωρισθείσα νέα ΄Ενωση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, απευθύνοντας ουσιαστικά το δικό της κάλεσμα σε υποψήφια μέλη της νέας Ενωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Σάλλας: Στα χέρια του Κρητικού τραπεζίτη η Παγκρήτια Τράπεζα με ποσοστό 15%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιερ Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να χωριστούν οι θεσμοί

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαπραγμάτευση: Στην… εντατική η χώρα μετά τη στυγνή ομολογία Τσακαλώτου – 4 δισ. ευρώ τα μέτρα που έρχονται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here