Ενδιάμεσες εκπτώσεις όλο τον χρόνο στα καταστήματα

0

Μέχρι τις 22 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας για να αποφασίσουν και να ορίσουν πότε θα ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι.

Με βάση τις πρόσφατες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, οι αντιπεριφερειάρχες θα πρέπει να κατανείμουν ελεύθερα τις 30 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων εντός του έτους με τον τρόπο που θα κρίνουν ως τον καλύτερο για τις περιφέρειες που εκπροσωπούν (π.χ δυο δεκαπενθήμερα, τρία δεκαήμερα, έξι πενταήμερα κτλ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο εφαρμογής του άρθρου 114 του νόμου 4446/2016 για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που δημοσιεύτηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, οι αντιπεριφερειάρχες, με σχετικό έγγραφο τους, θα πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη των τοπικών εμπορικών συλλόγων αλλά και των εμπλεκομένων οργανώσεων( επαγγελματικών και άλλων) και στη συνέχεια να αποφασίσουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Ωστόσο σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή περάσει άπρακτη και δεν έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους οι φορείς, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους.

Επιπλέον αν μετά τις 22 Μαρτίου δεν υπάρχει σχετική απόφαση, τότε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για το 2017 θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ στις δυο περιόδους προβλέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και δυο Κυριακές συνολικά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Αν η απόφαση για την κατανομή των 30 ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων περιλαμβάνει και άλλες Κυριακές αυτές δεν θα μπορούν να ξεπερνούν συνολικά τις οκτώ.

Στο μεταξύ, εκτός του 2017 προβλέπεται ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα μπορούν να αλλάζουν και πάλι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη η οποία θα δημοσιεύεται την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται των εκπτώσεων αυτών. (Παράδειγμα: για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους του έτους 2018, ο αντιπεριφερειάρχης οφείλει να εκδώσει σχετική απόφαση έως την 1η Δεκεμβρίου 2017).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπόνους 15.000 ευρώ δίνει η ΔΕΗ για να φύγουν οι «συνταξιούχοι» υπάλληλοί της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θ. Λιακουνάκος: Νέα ποινική δίωξη στον επιχειρηματία για τα εξοπλιστικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here