Είναι το Facebook Menlo Park, μία πραγματική έκθεση έργων τέχνης ή μήπως ένα έργο τέχνης από μόνο του; Από το τεράστιο roof garden του όπου οι υπάλληλοι μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ένα smoothie μέχρι τα μεγάλα και άνετα γραφεία που έχουν σχεδιαστεί από τον Frank Gehry, ο Zuckerberg φαίνεται ότι δεν υπήρξε καθόλου φειδωλός με τα χρήματα που διέθεσε προκειμένου να διαμορφώσει ένα άψογο περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους του.

Ο χώρος περιέχει μάλιστα και πολλά έργα τέχνης, εκ των οποίων αρκετά αποτελούν δημιουργήματα από τους ίδιους τους εργαζομένους!

«Πάντα πίστευα ότι τα γραφεία μας πρέπει να τα νιώθουμε σαν να πρόκειται για ένα έργο εν εξελίξει, όπως ακριβώς είναι και τα προϊόντα μας αλλά και η κοινωνία που προσπαθούμε διαρκώς  να φτιάξουμε!», έγραψε στο Facebook ο Mark Zuckerberg.

Δείτε το εσωτερικό των γραφείων του Facebook στην Καλιφόρνια και προσπαθήστε να μην ζηλέψετε!

10Τα νέα γραφεία του Facebook στο Menlo Park εγκαινιάστηκαν στις αρχές του περασμένου έτους.

9Η εταιρεία κάλεσε τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν σύγχρονα έργα.

8Αυτό το έργο είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Maya Hayu από το Brooklyn, το οποίο και είναι ορατό από το κυρίως λόμπι του κτηρίου

7Μέσα στα έργα τέχνης υπάρχει και ένα πορτρέτο του Alan Turing, του «πατέρα» των υπολογιστών, που είναι φτιαγμένο από domino!

6Αυτό το γλυπτό έχει κατασκευαστεί από ανακυκλώσιμο ξύλο και είναι δημιούργημα της Barbara Holmes, από το San Francisco.

5Ο χώρος είναι γεμάτος από πολύχρωμα και μοντέρνας αισθητικής έργα τέχνης.

4Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν το διάλειμμα τους και σε εξωτερικό χώρο απολαμβάνοντας τη θέα της ακτογραμμής, την οποία μπορούν να δουν και μέσα από αυτό το «Παρατηρητήριο» – έργο τέχνης!

3Το Analog Research Laboratory του Facebook είναι ένα studio τέχνης όπου «οι ομάδες μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από τις δουλειές τους και να σχεδιάσουν ή να εκτυπώσουν κάτι που τους αρέσει και να το κρεμάσουν στους τοίχους», σύμφωνα με τον Zuckerberg

2Λίγη τέχνη και από τους υπαλλήλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here