Δικαστές ΣτΕ: Μην υπονομεύετε τη δικαιοσύνη

0

Η αναφορά του προέδρου του ΣτΕ για ευθύνες όσων ψήφισαν συνταγματικά τα Μνημόνια και το PSI αλλά και η προτροπή του «ας ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις» ήταν η σπίθα που άναψε νέες φωτιές στη Δικαιοσύνη.

Η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ανακοίνωσή της απαντά στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, τα οποία όπως λέει «άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ)».

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζουν στην ανακοίνωση τους «την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία τους σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό. Άλλωστε, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αντιπροέδρων και των Συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας) όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κλπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι.Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012).»

Στη γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων, την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του ΣτΕ Ν.Σακελλαρίου αναφερόμενος στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε για αποφασεις του στις διασκέψεις για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε πει χαρακτηριστικά «Έχουμε και εμείς την ευθύνη μας για αυτά τα Μνημόνια και το PSI. Ας ανοίξουν τις αποφάσεις. Δεν μας ενδιαφερει εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι  και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός.» 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΤΡΟΠΗ: Αφήνουν χωρίς επίδομα θέρμανσης για όλο τον χειμώνα 600.000 νοικοκυριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουλτάνος Ερντογάν: Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το “Εξπρές του Μεσονυχτίου” (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η φαντασίωση του Αλέξη Τσίπρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here