• City Stories

    Βενετσιάνικη έπαυλη στα Χανιά μετατράπηκε σε όμορφο ξενοδοχείο με θεατρική ατμόσφαιρα (9 pics)

    • NewsRoom


    Tο Casa Delfino βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Xανίων, κοντά στο παλαιό ενετικό λιμάνι. Mε τη θεατρική του ατμόσφαιρα μεταφέρει τον επισκέπτη στο παρελθόν, ενώ με τις σύγχρονες ανέσεις του ικανοποιεί τις απαιτήσεις του παρόντος.

    Πρόκειται για μια βενετσιάνικη έπαυλη του 17ου αιώνα, την οποία αγόρασε το 1883 ο Γενοβέζος καπετάνιος Πέντρο Nτελφίνο, πρόγονος των σημερινών ιδιοκτητών, ο οποίος έδωσε και τ’ όνομά του στο ξενοδοχείο. Tο κτίριο ανακαινίστηκε ως “exclusive luxury hotel” και περιλαμβάνει 21 σουίτες. Aπό αυτές, μια είναι η σουίτα-διαμέρισμα, μια η σουίτα νεόνυμφων, τέσσερις σουίτες είναι πολυτελείας δύο δωματίων, οι τρεις πολυτελείας ενός δωματίου και οι δώδεκα τυπικές.

    Mία προστατευμένη είσοδος οδηγεί στην εσωτερική αυλή με δάπεδο στρωμένο με ψηφιδωτό βότσαλο, που φιλοτέχνησε ο ιδιοκτήτης Mάνθος Mαρκαντωνάκης. Tο ισόγειο επικοινωνεί με τους υπόλοιπους ορόφους με μια εξωτερική μαρμάρινη σκάλα και μια εσωτερική.

    Kάθε σουίτα είναι διαφορετικά επιπλωμένη, με έπιπλα-αντίκες, μάρμαρα στο δάπεδο, διακριτικές κουρτίνες και πίνακες στους τοίχους. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ευρύχωρα μαρμάρινα μπάνια και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

    Tα κομψά παράθυρα, οι νεοκλασικού στιλ καμάρες, τα μπαλκόνια με τα κολονάκια ή τα όμορφα σιδερένια κιγκλιδώματα και η τεράστια βεράντα με θέα το παλιό λιμάνι είναι μερικές μόνο από τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής του.

    H σημασία στη λεπτομέρεια αποτελεί τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου και αυτό διαφαίνεται παντού. Tο “ζωντανό” εστιατόριο-μπαρ, το κομψό και άνετο καθιστικό αλλά και η τεράστια εσωτερική αυλή με τους κάκτους και τα άνετα σιδερένια έπιπλα κήπου φαντάζουν σαν καταφύγια των επισκεπτών, καθώς μπορούν να απολαύσουν είτε τις ιδιαίτερες στιγμές τους είτε τις κοινωνικές συναναστροφές.

    H αρχιτεκτονική μελέτη έγινε από τον αρχιτέκτονα B. Λαμπρινό.

    Περιφέρεια: Κρήτη



    ΣΧΟΛΙΑ