Καρυωτάκης ΚΠΙΣΝ

Τον Φεβρουάριο οι «Παραβάσεις», η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), είναι αφιερωμένη στον Κώστα Καρυωτάκη καθώς το 2018 συμπληρώνονται 90 χρόνια από τον θάνατό του.

Μέσα από τα ποιήματα, τα πεζά και τις επιστολές του, οι Παραβάσεις θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν τον Καρυωτάκη την Κυριακή 25/02, στις 17.00 στον Φάρο.

Σε σκηνοθετική επιμέλεια της Έφης Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής και Εύη Σαουλίδου θα αποκαλύψουν την μελαγχολική φύση του Καρυωτάκη, μέσα από μια δραματουργική σύνθεση που συνδέει αποσπάσματα από όλο το φάσμα του λογοτεχνικού του έργου, ενώ ο Διονύσης Μαλλούχος τους συνοδεύει στο πιάνο.

Θεατρικο Αναλόγιο_Εύη Σαουλίδου_Credits_Γερασιμος Νεοφύτου (1)
Θεατρικο Αναλόγιο_Εύη Σαουλίδου_Credits_Γερασιμος Νεοφύτου
Θεατρικο Αναλόγιο_Νικος Κουρής_Credits_Νίκος Πανταζάρας
Θεατρικο Αναλόγιο_Νίκος Κουρής_Credits_Νίκος Πανταζάρας

Ο Κώστας Καρυωτάκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του Μεσοπολέμου. Εκφραστής της σύγχρονης λυρικής ποίησης και παράλληλα κοινωνικός αν όχι βαθιά πολιτικός ποιητής, μεταφραστής καταραμένων ποιητών, είναι ο «ιδανικός αυτόχειρας» που έδωσε τέλος στη ζωή του στα τριάντα δύο του χρόνια καθώς οι συνεχείς μεταθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες από πόλη σε πόλη, οι συκοφαντίες και η κλονισμένη του υγεία έριχναν βαριά σκιά πάνω στην, ούτως ή άλλως, ευαίσθητη κράση του.

Καρυωτάκης ΚΠΙΣΝ

Μετά την έναρξη, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.

Η ενότητα Παραβάσεις, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα socialmedia @snfcc.

κπισν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε πρωτότυπα εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  7+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
Οχτώ ενδιαφέρουσες διαλέξεις/ομιλίες για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here