• City Stories

    To makeover του ιστορικού Geelong Country House ξεπερνά κάθε προσδοκία (pics)

    • NewsRoom


    O interior designer Greg Natale πριν κάποια χρόνια ανέλαβε το ολοκληρωτικό makeover της κατοικίας αυτής με κύριο στόχο να σεβαστεί τη βαριά ιστορική κληρονομιά που διαθέτει ο χώρος. Ο πελάτης του τον παρότρυνε να δώσει στους χώρους μια νέα, σύγχρονη πνοή, ενώ ταυτόχρονα να διατηρήσει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τον ρόλο που σύμφωνα με την παράδοση επιτελεί η κατοικία, ως το κέντρο μιας φάρμας. Η πρόκληση για τον ίδιο ήταν μεγάλη γιατί θα έπρεπε σ’ ένα τεράστιο σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια και απίθανα μεγάλους χώρους να δημιουργήσει φιλόξενα και άνετα σκηνικά, ικανοποιώντας ταυτόχρονα δύο ειδών αισθητικές τη μία παραδοσιακή και ρουστίκ και την άλλη λαμπερή και κοσμοπολίτικη.

    Έχοντας ήδη βάλει την υπογραφή του σε κάποιες συλλογές χαλιών, πλακιδίων κι επίπλων, σχεδίασε ειδικά για την κατοικία πολύχρωμα χαλιά με patterns και διατήρησε το concept σε πολλούς από τους χώρους της, χαρίζοντάς τους μια πολύ ενδιαφέρουσα και ανάλαφρη αισθητική.

    Οι γκρίζοι σκουρόχρωμοι τοίχοι συνδυάστηκαν με λευκά εσωτερικά κουφώματα και οροφές, ενώ κάποια ειδικά κατασκευασμένα στοιχεία από μέταλλο και χαλκό έδωσαν μοντέρνα πνοή και μια industrial πινελιά, που εντάσσεται ιδανικά στο σύνολο. Φίνα, πολυτελή υφάσματα που αναδίδουν πολυτέλεια συμπληρώνουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα, που βασίζεται στην απίθανη ικανότητα του μελετητή να κάνει τους ιδανικούς συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων.

    Μπαίνοντας στην κατοικία αντιλαμβάνεται κανείς έντονα τον country χαρακτήρα του κτίσματος, αφού η είσοδος διακοσμήθηκε με ιππικά στοιχεία, γλυπτά, φωτογραφίες, αντικείμενα ιππασίας κειμήλια της συλλογής του ιδιοκτήτη, που αναδεικνύονται ιδανικά με τους σκουρόχρωμους τοίχους, κάτι που συνεχίζει να υφίσταται και στους υπόλοιπους χώρους.

    Μια σειρά από υπέροχες αντίκες, τα αυθεντικά παλιά έπιπλα του σπιτιού, διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν με υπέροχο τρόπο στους ανακαινισμένους χώρους, σε συνδυασμό με νέες, ειδικές κατασκευές και μοντέρνα έπιπλα. Το αποτέλεσμα είναι μια επιτυχής μίξη του παλιού, με όλη του τη μεγαλοπρέπεια, και του νέου, που ανταγωνίζεται ισάξια την αίγλη του παρελθόντος, σε ιδανική συνεύρεση και ισορροπία. Όλα εμπλουτισμένα με μια σύγχρονη φρεσκάδα.

    About:

    Ο interior designer διατηρεί στο Σίδνεϊ την εταιρία του Greg Natale Design από τo 2001, ένα από τα κορυφαία design studios στην Αυστραλία, το οποίο ασχολείται τόσο με κατοικίες όσο και μ’ επαγγελματικούς χώρους. Κατευθύνοντας το πάθος του για τις αρχές της σύνθεσης και την παράδοση, το στιλ που τον διακρίνει συνδυάζει έντονα χρώματα, γραφικές λεπτομέρειες μ’ έντονο contrast, γεωμετρικά patterns και ακριβά luxury υφάσματα. Με ιδιαίτερη ευαισθησία στην οπτική της ισορροπίας, έχει καθιερώσει ένα δικό του προσωπικό στιλ, που χαρακτηρίζεται μοντέρνο και τον διακρίνει σε κάθε του project.

    «Στη δουλειά μου είναι πολύ καλό ν’ ακολουθείς τα trends, αλλά εκείνο που δίνει διάρκεια και σημασία στο design είναι η επαφή και η αποδοχή του από τους ανθρώπους».

    Ο ίδιο υπογράφει μία σειρά από χαλιά για την Designers Rugs, συλλογές από ταπετσαρίες για την Porter’s Paints κι έπιπλα για τις Stylecraft και World’s Away, καθώς και μια σειρά από κεραμικά πλακίδια για την Teranova. Το πρώτο βιβλίο του Greg Natale με τίτλο “The Tailored Interior”, με πρόλογο του περίφημου Jonathan Adler, έχει γίνει η βίβλος των design lovers.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα φέρετε το παριζιάνικο στιλ στο σπίτι σας: 3 απλές συμβουλές διακόσμησης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια σύγχρονη κατοικία που ακολουθεί αυστηρά τους κανόνες του μινιμαλισμού (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τήνος: Πώς ένα σπίτι 100 χρόνων μετατράπηκε σε μοντέρνο εξοχικό (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ