• City Stories

    Τα 10 μυστικά της τέλειας μακαρονάδας!

    • NewsRoom
    μακαρόνια


    Μακαρονάδα: ίσως πρόκειται για το πιο εύκολο και φυσικά πιο γρήγορο φαγητό! Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, ενώ αποτελεί πάντοτε την τέλεια λύση κάθε φορά που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε ή που βιαζόμαστε. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο της μακαρονάδας είναι ότι μπορεί να φτιαχτεί με αμέτρητους τρόπους, εφόσον μπορεί να μαγειρέψει κανείς είτε διαφορετικά είδη ζυμαρικών (πένες, ταλιατέλες, σπαγγέτι κλπ) είτε να τα συνδυάσει με γευστικές σάλτσες που περιέχουν διαφορετικά υλικά. Ωστόσο, όσο εύκολο φαγητό και να είναι, υπάρχουν κάποια tips που πρέπει να ξέρουμε για να πετύχουμε την τέλεια μακαρονάδα! Δείτε παρακάτω:

    1. Χρόνος: Κρατάτε ρολόι για τον χρόνο βρασμού των ζυμαρικών σας. Να είστε ακριβείς, γιατί αν ξεπεράσουν τα λεπτά που γράφει πάνω η συσκευασία κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα λασπώσουν. Εξάλλου το καλό μακαρόνι είναι αυτό που όπως λένε οι Ιταλοί, κολλάει στο δόντι (al dente)

    2. Λάδι: Την ώρα που βράζετε το νερό, ρίξτε μια κουταλιά λάδι ώστε να μην κολλήσουν στη συνέχεια και να μη χρειαστεί να τα βουτυρώσετε και να γίνουν “βαριά”.

    3. Ξύλινες κουτάλες: Μην ανακατεύετε τα μακαρόνια με μεταλλικές πιρούνες, κουτάλες κλπ. Μόνο με ξύλινα εργαλεία κουζίνας

    4. Αλάτι: Περιμένετε να βράσει καλά το νερό κι έπειτα προσθέστε το αλάτι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να κοχλάσει.

    5. Mυρωδικά: Μαζί με το αλάτι μπορείτε να ρίξετε στην αρχή και τα μυρωδικά που θέλετε για να δώσουν άρωμα στη μακαρονάδα σας.

    6. Σούρωμα: Μην καθυστερήσετε ούτε λεπτό για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας ανακατεύοντας τα με κρύο νερό.

    7. Ζεστά πιάτα: Βάζοντας λίγο από το νερό όπου έβραζαν τα μακαρόνια στα πιάτα που πρόκειται να σερβίρετε, τα κρατάτε ζεστά.Λίγο πριν τοποθετήσετε τα μακαρόνια στα πιάτα, φυσικά πετάτε το νερό.

    8. Σάλτσα ντομάτας: Προτιμάτε να φτιάχνετε σάλτσες με αληθινές ντομάτες, ακόμη κι αν δεν έχετε αρκετές γιατί το αποτέλεσμα ,σε σχέση με το να χρησιμοποιείτε έτοιμες σάλτσες ντομάτας, είναι μακράν καλύτερο

    9. Φρέσκο τριμμένο τυρί: Τρίψτε επι τόπου πάνω από κάθε πιάτο αφού έχετε σερβίρει παρμεζάνα, πεκορινο ή κεφαλοτύρι.

    10. Δεμένη σάλτσα: Κάντε τη σάλτσα σας πάντα σε τηγάνι και χρησιμοποιείστε μέρος από το νερό με το οποίο βράσατε τα μακαρόνια για τέλειο “δέσιμο”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαχταριστό και πανεύκολο κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις ιδέες για λαχταριστά σνακ με ψωμί του τοστ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκπληκτική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: Τι να κάνετε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν



    ΣΧΟΛΙΑ