• City Stories

    Roger Federer: Το μυστικό της επιτυχίας του σπουδαιότερου τενίστα όλων των εποχών

    • NewsRoom


    Τα τελευταία χρόνια το τένις έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο ελληνικό κοινό που αγαπά τον αθλητισμό. Εκτός από ποδοσφαιρικούς ή αγώνες μπάσκετ, οι λάτρεις των sports απολαμβάνουν να παρακολουθούν πλέον και αγώνες τένις, με μεγάλους αθλητές του είδους, όπως είναι ο Roger Federer.

    Βέβαια, ο Federer είναι ένας παίκτης ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος και αγαπητός ακόμα και σε όσους δεν είναι γνώστες του αθλήματος. Η μορφή του είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το τένις και το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο της αντισφαίρισης. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών.

    Roger Federer

    Ο 36χρονος Ελβετός έχει επιτύχει αναρίθμητα ρεκόρ και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο έχει χαρακτηρισθεί «ο σπουδαιότερος παίκτης όλων των εποχών». Στην κατοχή του μετρά, άλλωστε, 20 τίτλους σε Grand Slam, 8 τρόπαια από το Wimbledon, 6 από το Australian Open, 5 από το US Open, ενώ έχει κατακτήσει μία φορά το Roland Garros. Επίσης, ο Federer, μαζί με τον Αυστραλό Rod Laver είναι οι μόνοι τενίστες που έχουν κατακτήσει τέσσερα Grand Slam μετά τη συμπλήρωση των 30 χρόνων τους.

    Είναι προφανές πως μιλάμε για ένα «φαινόμενο» του χώρου, με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και αθλητικό ήθος. Ωστόσο, για έναν αθλητή μεγάλη σημασία για την επίτευξη όλο και καλύτερων επιδόσεων έχει, πέρα από τη σκληρή δουλειά και τις συνεχείς προπονήσεις, ο σωστός εξοπλισμός. Το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού ενός αθλητή τένις είναι αναμφίβολα η ρακέτα. Η επιλογή της κατάλληλης ρακέτας είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία για τον κάθε τενίστα, εφόσον θα πρέπει να βρει εκείνη που ανταποκρίνεται στη σωματική του διάπλαση και τον τρόπο παιξίματος του.

    O Roger Federer, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τις απαιτήσεις του αθλήματος, έχει επιλέξει να συνδέσει τον «θρύλο», που υπάρχει γύρω από το όνομά του, με τη Wilson. Η ρακέτα RF97 θα συντροφεύει τον Federer στα επόμενα τουρνουά, που θα επιλέξει να αγωνιστεί, ευελπιστώντας πως θα κατακτήσει για άλλη μια φορά την κορυφή.

    Η Wilson, διαθέτοντας εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και αισθητικής, προσφέρει τέσσερις κατηγορίες, τις PRO STAFF, BLADE, ULTRA και BURN, που αναφέρονται σε διαφορετικούς τύπους παικτών, και με ένα διακριτικό χρώμα για την κάθε μια, κάθε τενίστας μπορεί να βρει τον τύπο της ρακέτας που του ταιριάζει, ενώ απευθύνεται και σε επαγγελματίες και σε ερασιτέχνες αθλητές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η εταιρεία WILSON στον Όμιλο Φάις



    ΣΧΟΛΙΑ