• City Stories

    Ποιες ταινίες έρχονται στους κινηματογράφους αυτή τη βδομάδα;

    σινεμά


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 26 Απριλίου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 9 ταινίες, για τις οποίες μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες και να δείτε τα trailers παρακάτω.

    1. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙ
    MA FAMILLE T’ADORE DEJA

    Κωμωδία
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 85′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Άλαν Κορνό, Ζερόμ Κομαντέρ
    Πρωταγωνιστούν: Αρτού Ντιπόντ, Ντέμπορα Φρανσουά, Τιερί Λερμίτ, Μαρί Άν Σαζέλ

    Περίληψη
    Παραγωγός της ταινίας είναι ο Danny Boon («Supercondiaque»).

    Υπόθεση
    Ο 30χρονός Julien είναι ένας ντροπαλός και πολύ καλοπροαίρετος τύπος. Δουλεία του είναι να φτιάχνει εφαρμογές για smartphones και είναι τρελά ερωτευμένος με την Eva, μια όμορφη δημοσιογράφο. Της κάνει πρόταση γάμου και αυτή την αποδέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Προκειμένου να γνωρίσει τους γονείς της θα ταξιδέψει μαζί της στο πανέμορφο νησί Ile de Re, όπου κατοικούν. Εκεί θα περάσουν όλοι μαζί ένα τρελό σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτειες, χτίζοντας γαμπρός και πεθερικά μια εκρηχτική σχέση βασισμένη σε ψέματα.

    2. ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ
    CARBONE / CARBON

    Αστυνομική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 104′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο
    Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μαρσάλ
    Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Μαζιμέλ, Γκρανζ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ιντίρ Σεντέρ, Μίκαελ Γιούν

    Περίληψη
    Ο Μπενουά Μαζιμέλ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέ Μαρσάλ, που βάζει στο μικροσκόπιο ένα σκάνδαλο που συντάραξε τη Γαλλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη την προηγούμενη δεκαετία. Το σκάνδαλο για το colpo grosso στοίχισε σύμφωνα με υπολογισμούς 1,6 δις. ευρώ στη Γαλλία και 5 δις. σε πανευρωπαϊκό επίπεδο…

    Υπόθεση
    Καθώς κινδυνεύει να χάσει την επιχείρησή του λόγω ρευστότητας και αναζητώντας έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να μπορέσει να σώσει τόσο τη δουλειά του όσο και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν, ένας συνηθισμένος άντρας, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς που αφορά το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Ένα σχέδιο που εξελίσσεται στη ληστεία του αιώνα και χαρακτηρίζεται από προδοσία και δολοφονίες.

    3. Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ
    FORTUNATA / LUCKY

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 103′
    Παραγωγή: Ιταλική Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο
    Πρωταγωνιστούν: Γιασμίν Τρίνκα, Στέφανο Ακόρσι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Εντοάρντο Πέσκε

    Περίληψη
    Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών.

    Υπόθεση
    Η Φορτουνάτα παλεύει να καταφέρει όλα όσα έχει ονειρευτεί, ανοίγοντας ένα κομμωτήριο, κάνοντας ό,τι καλύτερο ως μητέρα και αντιμαχόμενη τον βίαιο, πρώην σύζυγό της. Αλλά η δύναμη του έρωτα θα είναι αυτή που θα αλλάξει τη ζωή της, προσφέροντάς της μια νέα ελπίδα και μια νέα ευκαιρία για ευτυχία.

    4. ΜΑΡΓΚΕΡΙΤ ΝΤΥΡΑΣ: Η ΟΔΥΝΗ
    LA DOULEUR / MEMOIR OF PAIN

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 127′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο – Ελβετία
    Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Φινκιέλ
    Πρωταγωνιστούν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπενζαμίν Μπιολέ

    Περίληψη
    Η συγκλονιστική ταινία του Εμανουέλ Φινκιέλ, που βασίζεται στο ομότιτλο, αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαργκερίτ Ντυράς που κυκλοφόρησε το 1985.

    Υπόθεση
    Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω. Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, εξακολουθεί να τον περιμένει – δέσμια του βασανιστηρίου της απουσίας του και πέρα από κάθε ελπίδα.

    5. ΤΟ ΑΠΩΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
    THE FARTHEST

    Ντοκιμαντέρ
    Έγχρωμο
    Διάρκεια: 121′
    Παραγωγή: Ιρλανδική
    Σκηνοθεσία: Έμερ Ρέινολντς

    Περίληψη
    Μια ταινία για το πιο ευφάνταστο και φιλόδοξο εγχείρημα στην ιστορία του ανθρώπου.

    Υπόθεση
    Το 1977 μια ομάδα σπουδαίων επιστημόνων της NASA εκτόξευσε το διαστημόπλοιο Voyager που, με υπολογιστική μνήμη μικρότερη από 1/260.000 της μνήμης ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου, ξεκίνησε να εξερευνήσει τα πιο απόμακρα σημεία του ηλιακού μας συστήματος. Από τότε το Voyager (αλλά και το «αδερφάκι» του που εκτοξεύτηκε λίγο αργότερα) στέλνει στην Γη εκπληκτικό οπτικό υλικό από σημεία που η ανθρώπινη εμπειρία δεν έχει αγγίξει ποτέ στο παρελθόν, από πλανήτες όπως o Ποσειδώνας, ο Ουρανός, ο Κρόνος και ο Δίας. Πέρα όμως από αυτήν την λειτουργία ως το πιο απόμακρο σημείο του σύμπαντος που έχει προσεγγίσει ποτέ ο άνθρωπος, το Voyager είναι μια πραγματική κιβωτός της παγκόσμιας ανθρώπινης εμπειρίας.

    6. Η ΖΟΥΓΚΛΟΠΑΡΕΑ
    LES AS DE LA JUNGLE / THE JUNGLE BUNCH

    Animation
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 97′
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Νταβίντ Αλό

    Περίληψη
    Μια ταινία γεμάτη τρυφερούς χαρακτήρες και δράση έχοντας ως επίκεντρο τη σημασία της φιλίας και της οικογένειας.

    Υπόθεση
    Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο – αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν. Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα.

    7. ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ
    AVENGERS: INFINITY WAR 

    Φαντασίας
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 156′
    Παραγωγή: ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο
    Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ , Κρις Ίβανς, Κρις Χέμσγουορθ, Σκάρλετ Γιοχάνσον

    Περίληψη:
    Ένα πρωτοφανές κινηματογραφικό ταξίδι που πήρε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί και συμπεριλαμβάνει όλο το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, το Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) της Marvel Studios φέρνει στη σκοτεινή αίθουσα την απόλυτη, πιο θανατηφόρα αναμέτρηση όλων των εποχών.

    Υπόθεση:
    Οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos πριν η καταιγίδα καταστροφής του βάλει τέλος σε όλο το σύμπαν.

    8. ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ – ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
    THE BALCONY MEMORIES OF OCCUPATION

    Ντοκιμαντέρ
    Έγχρωμο
    Διάρκεια: 105′
    Παραγωγή: Ελλάδα
    Σκηνοθεσία: Χρύσανθος Κωνσταντινίδης

    Περίληψη:
    Η ιστορία ενός ναζιστικού εγκλήματος στο χωριό Λιγκιάδες, στο επονομαζόμενο «Μπαλκόνι των Ιωαννίνων». 

    Υπόθεση:
    Στο χωριό Λιγκιάδες της Ηπείρου συνέβη ένα από τα βιαιότερα ολοκαυτώματα των Ναζί στην Κατοχή. Σαράντα έξι χρόνια μετά ένας Γερμανός ιστορικός καταγράφει τις εμπειρίες των επιζώντων, και σήμερα οι απόγονοί τους ακούνε για πρώτη φορά τις μαρτυρίες τους.

    https://www.youtube.com/watch?v=ks9GQ00SsXw

    9. ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ…
    MY HOMELAND’S FLAG IS BLUE…

    Ντοκιμαντέρ
    Έγχρωμο
    Διάρκεια: 109′
    Παραγωγή: Ελλάδα
    Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

    Περίληψη:
    Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος («Ημερολόγια Καταστρώματος – Γιώργος Σεφέρης») ερμηνεύει την ελληνική κρίση, μέσα από την πορεία μιας ομάδας ανθρώπων και μιας ολόκληρης χώρας από την ευημερία στη χρεοκοπία

    Υπόθεση:
    Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Οι άνθρωποι ζούσαν μέσα στη φύση με ό,τι οι ίδιοι παρήγαγαν. Μια αυτάρκης κοινωνία που η μόνη επαφή της με τον «έξω κόσμο» ήταν το σχολείο. Εκεί μάθαιναν γράμματα και τραγουδάκια για τη μεγάλη πατρίδα που τους κάνει περήφανους. Μετά τον πόλεμο και τη ναζιστική κατοχή, στην οποία το χωριό θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, πολλοί θα ξενιτευτούν και κάποιοι θα βρεθούν στο Μαρούσι ένα γραφικό προάστιο των Αθηνών που θα γνωρίσει το βίαιο μετασχηματισμό του σε χρηματοοικονομικό κέντρο της χώρας και θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Μια βιτρίνα εθνικής υπερηφάνειας στηριγμένη στον καταναλωτικό πυρετό και στον υπέρογκο δανεισμό. Η τραγωδία δεν θα αργήσει να ‘ρθει. Η χρεοκοπία. Λόγω έλλειψης πόρων το σχολείο στο χωριό κλείνει. Μετά από 150 χρόνια λειτουργίας. Η σημαία που κυμάτιζε στη σχολική γιορτή τώρα υπνώττει σε κάποιο συρτάρι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριήμερο δωρεάν προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Μια βραδιά γεμάτη blues μουσικές και θετική διάθεση στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ