• City Stories

    Πέντε συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ του Σαββάτου


    Αυτό το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, επιλέξτε μία από τις παρακάτω συναυλίες για τη βραδινή σας έξοδο, καθώς πρόκειται για ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις, που θα σας χαρίσουν μια όμορφη βραδιά. Πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από τα Νότια μέχρι τα Βόρεια Προάστια και ίσως κάποια από αυτές να είναι στη γειτονιά σας. Καλή διασκέδαση!

    1. Ο Κώστας Μακεδόνας στα Βριλήσσια

    Στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Βριλησσίων 2018.

    Μαζί του η Γιάννα Φαφαλιού.

    Με τις διαχρονικές επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία, θα μας παρασύρει σε δυνατές μουσικές στιγμές που περιέχουν από το κλασικό πια “Κόκκινα γυαλιά”, το “Ποδήλατο”, τη “Λίζα”, το “Μόνο μια φορά” και τα “Μαργαριτάρια” μέχρι τα λαϊκά του τραγούδια που μεταδίδουν το κέφι και τη χαρά και που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Παράλληλα ο Κώστας Μακεδόνας θα μας παρουσιάσει το καινούργιο του τραγούδι “Τα πλοία της γραμμής” σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική του Κύπριου συνθέτη Νικόλα Μαυρέση.

    Πότε:
    Σάββατο 7 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Βριλησσίων Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
    Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Βριλήσσια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. Μαρία Παπαγεωργίου & Παντελής Κυραμαργιός στα Λιπάσματα 2018

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα”.

    Η Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα, μετά την επιτυχή παρουσία της στο Φεστιβάλ στη θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι, επιστρέφει και φέτος στα Λιπάσματα.
    Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία συναντούν τις διασκευές που αγαπήθηκαν με τη φωνή της μέσα από την παρουσία της επί τέσσερα χρόνια στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, αλλά και κομμάτια από την πρόσφατη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη που της εμπιστεύτηκε μία δεύτερη ανάγνωση σε τραγούδια του (ο δίσκος “Αλληλογραφία” κυκλοφόρησε από την Εφημερίδα των Συντακτών).

    Ο Παντελής Κυραμαργιός έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Αρετή” κατεβαίνει στα Λιπάσματα, στη γειτονιά του, για να παρουσιάσει τα δικά του τραγούδια, αλλά και όσα αγαπά μαζί με τους μουσικούς της Καλλιτεχνικής Κολεκτίβας Πλέγμα.

    Στη συναυλία παίζουν οι μουσικοί:
    Μιχάλης Βρέττας: Βιολί, Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο, Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο, Νίκος Παπαβρανούσης: Τύμπανα, Χρήστος Τόλης: Πλήκτρα, Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες
    Ενορχήστρωση εγχόρδων: Σταύρος Ρουμελιώτης
    Ήχος: Σωτήρης Παπάκος / Φωτισμοί: Γιάννης Μπράτσης
    Οργάνωση Παραγωγής: Novel Vox

    Πότε:
    Σάββατο 7 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Παλιό Εργοστάσιο Λιπασμάτων – Πάρκο Εργατιάς
    Γρ. Λαμπράκη, Δραπετσώνα – Πειραιάς

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    3. “Οι κυρίες του Ρεμπέτικου” – Μαριώ & Κατερίνα Τσιρίδου στη Ν. Ερυθραία

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2018.

    Η Μαριώ γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, υπηρετεί το ρεμπέτικο 50 χρόνια και έχει την δική της ιστορία.

    Η Κατερίνα Τσιρίδου με το μπαγλαμαδάκι της, αν και νέα σε ηλικία, θεωρείται εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου τραγουδιού της γενιάς της.

    Οι δύο ρεμπέτισσες ετοιμάζουν βαλίτσες και ξεκινάνε ένα ταξίδι στην Ελλάδα με ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική και τραγούδια.

    Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Πόλης και της Σμύρνης, στα στέκια του Πειραιά και στην παλιά Αθήνα μέσα από τη ματιά του Μάρκου Βαμβακάρη, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιάννη Παπαϊωάννου… Συνοδεία τους και οι αναμνήσεις που μας φέρνουν οι μεγάλες φωνές της Μαρίκας Νίνου, του Στράτου Παγιουμτζή, του Τσαουσάκη και όλων των σπουδαίων.

    Έχοντας μαζί τους τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Δημήτρη Λίβανο, τον μαέστρο και πιανίστα Παναγιώτη Παπαγεωργίου, τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Νίκο Πρωτόπαππα και έναν ακόμη σολίστα μουσικό στο βιολί ή στο μπάσο.

    Πότε:
    Σάββατο 7 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Πλατεία 28ης Οκτωβρίου
    Αγ. Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. 2η μέρα του SchoolWave 2018 στο Θέατρο Βράχων

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

    24 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν να λάβουν μέρος στο Schoolwave 2018 έρχονται από όλη την Ελλάδα για να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Hard rock από Χανιά, death metal από Αθήνα, skate punk από Πειραιά, πολυφωνικά παραδοσιακά από Σέρρες!

    Η επιλογή έγινε μέσω demo και live ακροάσεων, οι οποίες έγιναν φέτος για πρώτη φορά και στην Αθήνα (13-14 Απριλίου, PROVA Studios) και στη Θεσσαλονίκη (11 Απριλίου, Πολυχώρος WE).

    Το δύσκολο έργο της επιλογής, ανάμεσα στα 108 συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, ανέλαβαν οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).
    Ορισμό της μπάντας – παρέα αποτελούν οι Αντί Λογικής, μια παρέα δεκαεξάχρονων που παίζουν alternative punk και γνωρίστηκαν πριν δύο χρόνια στο ίδιο το Schoolwave.

    Πότε:
    Σάββατο 7 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Θέατρο Βράχων
    Οδός Ταταούλων, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    5. “Οι προσευχές της θάλασσας” στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

    Στο πλαίσιο του Αφιερώματος “Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα” – Πρόγραμμα ATLAS
    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018.

    Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro συμμετέχει στο Φεστιβάλ Άτλας, που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη μουσική παραμυθία της Ανθής Γουρουντή “Οι προσευχές της θάλασσας”.

    Σε μια νυχτερινή μουσική “κατάλυση οίνου” το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro προσεύχεται από και για την θάλασσα, τα μυστικά της τα κρυμμένα, τις νεράιδες και τους ναυτεργάτες της, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου το Σάββατο 7 Ιουλίου.

    To Libro Coro μια πολυμελής εντόπια – Πειραϊκή -μουσική κολεκτίβα εκθέτει τη διαλεκτική σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα , την βιωματική ναυτική ζωή που θρέφει οικογένειες, ανοίγει ορίζοντες, παίρνει και φέρνει αγαπημένους, ορίζει παλιές και νέα πατρίδες, έχει γοργόνες και στοιχειά και μεταφυσικά λυτρώνει.

    Στη μουσική παραμυθία “Οι προσευχές της θάλασσας” συμμετέχει με έναν ιδιαίτερο αφηγηματικό τρόπο ο Τσιμάρας Τζαννάτος, μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία του με την μουσική ομάδα Libro Coro στη μουσική βιογραφία “Κώστας Νούρος- Ξένος δύο Φορές”.

    Ιδέα παράστασης-διδασκαλία -μουσική επιμέλεια- κείμενα : Ανθή Γουρουντή
    Φωνητική προετοιμασία: Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα
    Σκηνική Αντιμετώπιση-Κοστούμια: Σπύρος Γκέκας
    Τεχνική Υποστήριξη: Αγαθή Κωστήρη, Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης
    Μουσικοί:Κιθάρα – Κρουστά- Φωνή :Ευφροσύνη Γιαννή
    Βιολί: Σταυρούλα Μέντη
    Μαντολίνο-Κιθάρα : Τάσος Δερέσκος
    Κόντρα μπάσσο: Νίκος Τσιαχτσίρης
    Πιάνο: Ανθή Γουρουντή.

    Συμμετέχει ο Τσιμάρας Τζανάτος.

    Libro Coro: Αλεξανδράκης Στέλιος, Αλμυράντη Ειρήνη, Αμπραχαμιάν Μαρία, Αντωνέλος Γιώργος, Αργύρη Πηνελόπη, Αριστείδη Τίνα, Βαραμογιάννη-Μαματσή Βασιλική, Βλάχου Μαρία, Γεροντίδης Χρήστος, Γκαρτζόπουλος Μιχάλης, Γουρουντή Ανθή, Δακουτρού Ελένη,Δάλλας Κωνσταντίνος, Δανά Μικαέλα, Δημόγλου Ηλέκτρα, Δροσινού Χριστίνα, Καισαρίνης Σταύρος, Καραγιάννης Στράτος, Καραμανλή-Μάλη Μένια, Καπετάνιος Μιχάλης, Καπετάνιος Παρασκευάς, Κάσση Αθηνά, Κολοσιώνης Δημήτρης, Κουκουράκη Άρτεμις, Κουκουράκης Ιωσήφ, Κουρσάρη Κυριακή, Κουρσάρης Χαράλαμπος, Κουτσιόπουλος Ντέμης, Κωστήρη Αγάθη, Λεοντίτσης Φοίβος, Μαματσή Νίκη, Μανταλόβα Ανδριάννα, Μάντζαρης Θανάσης, Μαραθέφτη Νατάσσα, Μαυρογιάννη Τζένια, Μαυρομάτη Σοφία-Πηνελόπη, Μαυρομάτη Στέλλα, Μπαρμπαγιάννη Ελένη, Μπούμπουλη Χρυσάνθη, Ξαγοράρης Λεωνίδας, Ξενοκτιστάκη Εβίτα, Οδαμπόσογλου Αλεξάνδρα, Ορφάνη Σουζάννα, Πανδής Χριστόφορος, Παπαχειμώνα Κλεοπάτρα, Πουλέτσος Κώστας, Ράπτης Χρήστος, Ροδίτη Μαρίνα, Ρόμπα Αστέρια, Ρόμπας Ιωάννης, Ρούσου Αλεξία, Σκαβάρα Βάσω, Σκούτας Παναγιώτης, Σταθοπούλου Κατερίνα, Τζίτζη Ελεάνvα, Τζίτζη Μαργιάννα, Τσουμπρής Διονύση, Χυτήρη Σταυρούλα.

    Πότε:
    Σάββατο 7 Ιουλίου 2018
    21.30

    Πού:
    Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου
    Προποντίδος 2, Κερατσίνι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις μουσικές προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Κυριακής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 θερινές/υπαίθριες προβολές για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία markets/bazaars για να ψωνίσετε ιδιαίτερα και μοναδικά κομμάτια τον Ιούλιο!



    ΣΧΟΛΙΑ