• City Stories

    Πέντε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την Κυριακή της 25ης Μαρτίου

    ΚΠΙΣΝ


    Η 25η Μαρτίου είναι κοντά και εμείς συγκεντρώσαμε πέντε εκδηλώσεις που μπορείτε να επισκεφθείτε αυτή την Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο. Μουσική, θέατρο, σινεμά και ένα ενδιαφέρον “μάθημα” σχετικό με τη μέρα αυτή. Δείτε παρακάτω:

    1. Συναυλία των Θραξ Πανκc στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την punk;

    Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης, όταν βρέθηκαν το 2008 κι άρχισαν να αναμειγνύουν τραγούδια διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπούν.

    Με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική, συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και έκτοτε οι Θραξ Πανκc συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά. To νταούλι και η θρακιώτικη λύρα συναντούν τη γκάιντα, το καβάλ, και τον ζουρνά, σε γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ και οπουδήποτε αλλού.

    Αναμειγνύοντας συστατικά από μουσικές και κουλτούρες όλου του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους χωρίς η λέξη πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους! Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, αφήνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή, οδηγώντας σε ένα γλέντι πρωτόλειο, όπου η παράδοση μπλέκεται με τον σκληρό ήχο σε μουσικές με τίτλους Ψές είδια, Κουκουνούδα, Γιούρια, Τσιρτσιλιάγκους, Δέντρο, και σίγουρα κανείς δε μπορεί να μείνει ασυγκίνητος.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Μαρτίου
    12.00

    Πού:
    Ξέφωτο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC_Δημήτρης Καπάνταης

    2. Οι τοπικές φορεσιές στο γύρισμα του 19ου αιώνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Στην εξέλιξη των γυναικείων και ανδρικών φορεσιών του ελλαδικού χώρου γύρω στον 18ο αιώνα εντοπίζονται κατάλοιπα ενδυματολογικών σχημάτων μιας περιόδου με ελάχιστες σχετικές πληροφορίες. Τα σχήματα αυτά αποτέλεσαν τη βάση για ό,τι επρόκειτο να ακολουθήσει στα μέσα του 19ου αιώνα, τότε που, με τα ρομαντικά κινήματα, αποκρυσταλλώθηκαν οι τοπικές φορεσιές στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και αλλού.

    Ιωάννα Παπαντωνίου Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος, Ιστορικός του ενδύματος Πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Μαρτίου
    18.00

    Πού:
    Φάρος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος.
    Μετά την έναρξη η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση παύσης. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

    Οι τοπικές φορεσιές στο γύρισμα του 19ου αιώνα

    3. Προβολή ταινίας “Ο εχθρός μου” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου στο Σπίτι της Μεσοποταμίας

    Ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για το Μάρτιο αυτή την Κυριακή, 25/3, με τη βραβευμένη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου “Ο εχθρός μου” (2013, Έγχρωμο, 107΄), με τους Μανώλη Μαυροματάκη, Μαρία Ζορμπά, Αντώνη Καρυστινό. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Μαρτίου
    19.45

    Πού:
    Σπίτι της Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    ο εχθρός μου, ταινία

    4. Θεατρικό μονόπρακτο “Συνέντευξη” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Παρουσιάζεται το Β’ σκέλος του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων “Έξι συγγραφείς ζητούν το κοινό τους” με τα τρία βραβευμένα μονόπρακτα θεατρικά έργα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου που διοργανώθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

    “Συνέντευξη” του Νίκου Σκουλά, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου.

    Ένας διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός, που δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη σε κανένα μέσο μαζικής επικοινωνίας, από το ξεκίνημα της καριέρας του, υποδέχεται στο σπίτι του, έναν άπειρο μεν, μεγάλο θαυμαστή του δε, δημοσιογράφο, για να του αποσπάσει την πρώτη του συνέντευξη. Και η τροπή που παίρνει αυτή η συνάντηση, του “νέου και άπειρου”, με τον “παλιό και έμπειρο”, κάθε άλλο παρά συνηθισμένη αποδεικνύεται.

    Συγγραφέας: Νίκος Σκουλάς
    Σκηνοθέτις: Αναστασία Κουμίδου
    Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Απατσίδου
    Μουσική επιλογή: Αρσινόη Στωικάκη
    Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κροντήρης Τριαντάφυλλος Δελής

    Πότε:
    Κυριακή 25 Μαρτίου
    20.00

    Πού:
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
    Πειραιώς 206, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος.

    5. Επετειακή μουσική εκδήλωση “Γράμματα στο Μακρυγιάννη” του Ηλία Ανδριόπουλου στον Δήμο Ζωγράφου

    Ο Δήμος Ζωγράφου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία ξεχωριστή επετειακή μουσική εκδήλωση στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ (Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου) όπου θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο “Γράμματα στο Μακρυγιάννη” του Ηλία Ανδριόπουλου.

    Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ανήκει στους κορυφαίους συνθέτες που διαθέτει ο τόπος μας, με έργο πολύπλευρο και αγαπητό από το ευρύ κοινό.

    Μαζί του σε αυτό το μουσικό ταξίδι, δύο σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές, ο Μανώλης Μητσιάς και η Θεοδώρα Μπάκα.

    Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ – πιάνο, Αλέξανδρος Μποτίνης – βιολοντσέλο, Ηρακλής Ζάκκας -μαντολίνο , μπουζούκι. Επιμέλεια προγράμματος Αχιλλέας Γουάστωρ.

    Πότε:
    Κυριακή 25 Μαρτίου
    20.30

    Πού:
    Πολυχώρος Αλέκα
    3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    Ελεύθερη είσοδος.

    Γράμματα στο Μακρυγιάννη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι να κάνετε αυτή την Παρασκευή: Έξι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την 25η Μαρτίου με 2 σχετικές εκδηλώσεις – Είσοδος ελεύθερη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τετραήμερο αφιέρωμα στο «Ελληνικό Ντοκιμαντέρ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!



    ΣΧΟΛΙΑ